Ο Δημήτρης Βίτσας τάχθηκε υπέρ του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές και τόνισε ότι δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της η πανδημία.

«Δεν το αποκλείω, εν μέσω πανδημίας δεν είναι σωστό να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και συμπλήρωσε: «Εγώ πιστεύω ότι θα ζητήσουμε ώστε να αποφανθεί ο λαός».

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα του Μαξίμου και εκτίμησε ότι «κάτι τρέχει με την οικονομία και η κυβέρνηση βιάζεται να ανοίξει τα καταστήματα της εστίασης. Παρακολουθώ τους επιχειρηματίες του κλάδου να λένε ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν οικονομικά δεδομένα που δεν πάνε καλά και η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι ανοίγοντας όλους τους κλάδους χωρίς να σκέφτεται άλλες επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν».

«Χωρίς ψευτοδωράκια»

Για τον εμβολιασμό, ο κ. Βίτσας είπε χαρακτηριστικά: «Θα έβρισκα λογικό ως κυβέρνηση, πολιτική, Βουλή και κοινωνία να εστιάσουμε όλη μας την προσπάθεια ώστε να εμβολιαστεί μεγάλος μέρος του πληθυσμού, χωρίς ψευτοδωράκια, χωρίς μέτρα που ζαλίζουν, χωρίς μέτρα πανικού που μας δημιουργούν προβλήματα με άλλες χώρες».

Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διενεργήσει κάποια καμπάνια για τους εμβολιασμούς ο κ. Βίτσας είπε «στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας και εμείς ήμασταν καθαροί υπέρ του εμβολιασμού, πιο καθαροί δε γίνεται, είπαμε ότι ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο απέναντι στον ιό. Συγχρόνως όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάζονται και εγώ προσωπικά όσες φορές έχω δημόσιο λόγο καλώ τον κόσμο να εμβολιαστεί».

«Καλέστε τον κ. Πολάκη»

Μάλιστα, εμμέσως αποδοκίμασε και τη στάση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν έχει εμβολιαστεί. «Μην συζητήσουμε τώρα για τον κ. Πολάκη» είπε ο κ. Βίτσας και στα επίμονα ερωτήματα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας απάντησε: «Καλέστε εάν θέλετε τον κ. Πολάκη, δεν είναι ωραίο να συζητάω για ένα συνάδελφο για ότι καλό ή ατυχές έχει κάνει».