«Από έγγραφα, μάρτυρες και sms προκύπτει ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, έστησε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ώστε κάποιοι επιχειρηματίες να μην λάβουν άδεια και κάποιοι να πάρουν ώστε να γίνει το ΣΥΡΙΖΑ channel», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με την υπόθεση Παππά, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν και είναι στοιχεία που συνδέονται με έγγραφα, μάρτυρες και SMS του ίδιου του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα και του κ.Καλογρίτσα στον κ. Παππά αυτά που κατατέθηκαν προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας σε βαθμό αποδείξεων ότι ο κ. Παππάς έστησε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με σκοπό να υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν θα πάρουν κανάλια και άλλοι επιχειρηματίες, ο κ. Καλογρίτσας συγκεκριμένα να πάρει τηλεοπτική άδεια. «Του διασφάλισε όλες τις διαδικασίες αλλά προσπάθησε να του διασφαλίσει και χρήματα που τελικώς δεν ευοδώθηκε για να στηθεί το κανάλι ΣΥΡΙΖΑ channel. Άρα προτείναμε την παραπομπή για παράβαση καθήκοντος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το παράνομο είναι ότι ο υπουργός ο οποίος έβγαλε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο ίδιος υπουργός έδινε είτε εσωτερική πληροφόρηση είτε παρενέβαινε στα σχήματα τα οποία διαμορφώνονταν...», υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης.

«Αυτό που αφορά τον κ. Παππά είναι ότι ενώ ήταν υπουργός για τις άδειες παρενέβη αντίθετα στα καθήκοντα του για να στηθεί ο διαγωνισμός. Αυτό που δεν πρόεκυψε, γιατί εμείς δεν είμαστε Συριζαίοι ότι μας αρέσει βγάζουμε, δεν προέκυψε να πήρε χρήματα ο κ. Παππάς και για αυτό το λόγο προτείναμε ότι ως προς το σκέλος της δωροληψίας δεν πρέπει να του ασκηθεί δίωξη, να του ασκηθεί μόνο για το στήσιμο του διαγωνισμού», διευκρίνισε ο ίδιος.