«Από τις μαρτυρίες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής επιβεβαιώνεται η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει το δικό του τηλεοπτικό σταθμό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε πως επιβεβαιώνεται επίσης ότι το πακέτο των μετοχών θα ήταν στο όνομα του Νίκου Παππά μέσω του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ακόμη ανέφερε πως προκύπτει πως ο Νίκος Παππάς συντόνιζε όλη την προσπάθεια ενώ έκανε για στημένο σε μεγάλο βαθμό διαγωνισμό καθώς ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε τις προσφορές όσων διεκδικούσαν άδεια τηλεοπτικού σταθμού.

Ερωτηθείς πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βασίλη Κεγκέρογλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Στο πολιτικό κομμάτι και όχι στο ποινικό μπορώ να σας πω την άποψη μου για αυτά τα οποία πολιτικά έχουν διαπιστωθεί. Καταρχήν οι καταθέσεις όλες και του κ. Καλογρίτσα αλλά και των άλλων που έχουν γίνει μέχρι τώρα επιβεβαιώνουν την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel, αυτό που είχαμε καταγγείλει άλλωστε και το 2016. Αυτό που τώρα επιβεβαιώνεται είναι ότι το πακέτο των μετοχών ουσιαστικά θα ήταν μέσω του Νίκου Παππά στο όνομα Καλογρίτσα. Αυτό που δεν γνωρίζαμε τότε ήταν ότι υπήρχε και η σύμπραξη των Αράβων για τη χρηματοδότηση του πακέτου, σύμπραξη Αράβων-Καλογρίτσα-ΣΥΡΙΖΑ η οποία βεβαίως μετά την αστοχία να ληφθεί η άδεια και τη συνολική αστοχία του διαγωνισμού δεν πέτυχε το στόχο της.

«Είναι δεδομένο ότι ο κ. Παππάς συντόνιζε όλη αυτή την προσπάθεια. Ο αρμόδιος υπουργός δηλαδή που έπρεπε να διαφυλάξει τις διαδικασίες που είχαν να κάνουν με ένα διαγωνισμό που πραγματικά διαφημιζόταν ότι μετά από χρόνια γινόταν για να αποκτήσουν άδειες τα κανάλια, το ίδιο πρόσωπο με άλλη ιδιότητα συμμετείχε και στα κονκλάβια και στις διεργασίες για να φτιαχτεί κανάλι που θα είναι ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατατέθηκε ότι γνώριζε ο κ. Παππάς τις προσφορές των άλλων άρα εκ των προτέρων είχαμε ένα στημένο, σε σημαντικό βαθμό, διαγωνισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να καταθέσει και τα στοιχεία για τα οποία έχει μιλήσει. Στόχος μας είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, δεν είναι ο στόχος μας να στραφεί προς τη μια ή στην άλλη κατεύθυνση μια απόφαση ή ένα πόρισμα. Άρα λέμε την εκτίμησή μας την πολιτική με βάση αυτά που έχουν κατατεθεί αλλά για να προχωρήσει προφανώς πρέπει αυτά που έχουν ειπωθεί να έρθουν και άλλα στοιχεία, έχουν κατατεθεί λίγα πρέπει να έρθουν όλα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν έχει προκύψει ανάγκη να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες, ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε: «Βεβαίως καταρχήν τα στελέχη της τράπεζας Αττικής. Εγώ ζήτησα χθες για τον φάκελο των 8 ή 8,5 εκ., γιατί έχω πληροφόρηση ότι είναι 8,5, ζήτησα να έρθει αντίγραφο του φακέλου από την Attica για να δούμε με ποιους τρόπους και ποιες διευκολύνσεις πάρθηκε το δάνειο. Διότι στις γενικότερες διευκολύνσεις, στην απελευθέρωση λογαριασμών και σε όλα συμμετείχε και ευρύτερο στελεχιακό δυναμικό της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν απάντησε στην επιστολή η Τράπεζα της Ελλάδας, ο βουλευτής ανέφερε: «Έχουμε ζητήσει και για τα 3 εκατομμύρια βέβαια υπάρχουν τρία υπο-αιτήματα. Το τρίτο είναι ότι τα 3 εκατομμύρια υποτίθεται δοθήκανε για άλλο σκοπό σε μια τεχνική εταιρεία Τοξότης και βρέθηκαν σε μια άλλη εταιρεία για media και μόνο αυτή η μεταφορά από μόνη της είναι παράνομη. Σε ευνομούμενες χώρες λέγεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος αυτό. Ο ίδιος ο διαγωνισμός προέβλεπε έναν έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων, έγινε; και αν δεν έγινε γιατί δεν έγινε».

Ερωτηθείς αν θα κληθούν οι εκπρόσωποι της CCC, απάντησε: «Μου είπε ο πρόεδρος ότι δεν έχει προταθεί από καμιά πλευρά να έρθουν οι Χούρυ».

ΔΗΜ: Εσεις έχετε σκοπό να το ζητήσετε;

«Εμείς έχουμε 1 άτομο στους 19. Όλοι όσοι μπορούν να προσφέρουν και εμπλέκονται και μπορούν να έρθουν πρέπει», σημείωσε ο ίδιος.

ΔΗΜ: Οι επιχειρηματίες ή εκπρόσωποί τους τους οποίους ανέφερε ο κ. Καλογρίτσας εννοώ τον κ. Μαρινάκη και τον κ.Κοντομηνά χρειάζεται να έρθουν;

«Οι δημόσιες δηλώσεις στην ουσία επιβεβαιωθήκαν. Έχουν ήδη μπει στον κατάλογο, εξαρτάται από το χρόνο και την εξέλιξη των πραγμάτων αν αμφισβητηθούν από κάποιες πλευρές αυτά τα οποία έχουν ειπωθεί και δημοσίως αλλά είναι μέσα στον κατάλογο και είναι στην ευχέρεια του προέδρου το πότε θα κληθούν», απάντησε ο κ. Κεγκέρογλου.

Αναφορικά με την προτροπή της ΝΔ προς το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι στην επιλογή του ελεγχόμενου και του καθενός βέβαια το όνομα το οποίο αναφέρεται τα μέτρα τα οποία θα λάβει και οι κινήσεις που θα κάνει. Προφανώς όμως μας παραξένεψε το να κάνει μηνύσεις στον πρόεδρο της επιτροπής και όχι στον κ. Καλογρίτσα άρα ενώ χρησιμοποιεί τη μέθοδο των μηνύσεων δεν την κάνει στον κ. Καλογρίτσα, αυτό είναι μια αντίφαση μεγάλη μας παραξενεύει».

Ερωτηθεις πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, απάντησε: «Δεν μπορώ να σας το πω διότι έχουμε μεγάλη καθυστέρηση. Η αίσθησή μου είναι ότι λέγονται τα πράγματα πολύ αργά, έχουν πολλά να ειπωθούν ακόμα και ότι και του κ. Καλογρίτσα η κατάθεση θα τραβήξει. Νομίζω τουλάχιστον όλη η εβδομάδα».

Αναφορικά με το χρόνο κατάθεσης του κ. Καλογρίτσα, σημείωσε: «Είπα ως εδώ το bullying, και εγώ να ήμουνα στη θέση του Καλογρίτσα που είμαι 15 χρόνια νεότερος του θα πάθαινα ψυχικό blackout με όλα αυτά τα οποία γίνονται».