Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
Ελληνοφρένεια (επανάληψη) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Σχεδιο_χωρις_τιτλο_-_2021-07-21T163027_255
Πολιτική

Μητσοτάκης για παραλαβή του πρώτου Rafale: Τα Ελληνικά φτερά δυναμώνουν

Πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση στο ISTERS στη νότια Γαλλία η τελετή παράδοσης του πρώτου ελληνικού μαχητικού Rafale

Τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας φόρεσε το πρώτο από τα 18 αεροσκάφη Rafale, μετά την τελετή παράδοσης του πρώτου ελληνικού μαχητικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση στο ISTERS στη νότια Γαλλία, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη, καθώς και του προέδρου και διευθύνοντος δυμβούλου του γαλλικού αεροναυπηγικού κολοσσού Eric Trappier.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του για την παραλαβή του πρώτου εκ των 18 μαχητικών δήλωσε: «Ένα αεροσκάφος υπεροχής, νέας γενιάς, που πολλαπλασιάζει την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας». 

«Τα Ελληνικά φτερά δυναμώνουν», έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στην απόκτηση του μαχητικού επεσήμανε ότι «καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να ενδυναμώσουμε περαιτέρω όχι μόνο τις διμερείς σχέσεις μας, αλλά και την συνεργασία μας για την σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής στις αμυντικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».

«Η προμήθεια αυτή», συνέχισε, «θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, βασική αποστολή των οποίων είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας». Με την απόκτηση των Rafale, υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος «η δύναμη πυρός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και οι δυνατότητες προβολής ισχύος πολλαπλασιάζεται. Τα ειδικά χαρακτηριστικά αυτών των αεροσκαφών με τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, σε συνδυασμό με τα στρατηγικού χαρακτήρα όπλα τους, τα καθιστούν σημαντικό παράγοντα αεροπορικής υπεροχής».