Κατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με σκοπό να συζητηθεί εν μέσω καλοκαιριού στις αρμόδιες επιτροπές και με την έναρξη της Βουλής από Σεπτέμβρη να ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Κ. Χατζηδάκη, αναμένεται να προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση και ένταση στη Βουλή, κατά την συζήτηση στις επιτροπές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν με τον κεντρικό πυρήνα του ασφαλιστικού.

Για γερά νεύρα αναμένεται και η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το νέο σχολείο, με το λόγο να έχουν ζητήσει περισσότεροι από 200 βουλευτές και ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης πολιτικών αρχηγών. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί σε τρεις συνεδριάσεις καθώς το ενδιαφέρον των βουλευτών για να μιλήσουν αναμένεται, μεγάλο.

Το τι θα διαδραματιστεί στην Ολομέλεια έχει διαφανεί από την ένταση και τα επεισόδια μεταξύ της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη, με προσωπικές αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στα παιδιά της υπουργού.

Την Πέμπτη, η συζήτηση για το κτηματολόγιο και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού φακέλου ακινήτου που θα διευκολύνει τη συλλογή των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη διενέργεια εμπραγμάτων δικαιοπραξιών επί ακινήτου.

Πέμπτη επίσης αναμένεται να ανακοινωθούν τα πόθεν εσχες των πολιτικών αρχηγών για το 2020, που αφορούν την χρήση του 2019 τα οποία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το νομοσχέδιο που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης εισάγεται σε 4 συναρμόδιες επιτροπές προς επεξεργασία και θα ψηφιστεί την επόμενη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, οπότε και θα ολοκληρωθεί το κοινοβουλευτικό έργο πριν από τις θερινές διακοπές.

Μάλιστα το νομοσχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Ολγας Γεροβασίλη εξέφρασε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αντιρρήσεις για την επίσπευση των διαδικασιών σε ένα τόσο σημαντικό οικονομικό ζήτημα, όπως το Σχέδιο Ελλάδα 2-0.