Στις 19: 30 θα μεταδοθεί δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κατάσταση με τις φωτιές και τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά και τον Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους Δημάρχους για τις καταστροφές στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, τόνισε ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους πληγέντες από την πυρκαγιά, τους διαβεβαίωσε ότι θα ανακοινωθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων καθώς και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανασυγκρότηση της περιοχής.