Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό των Νέων και την επικουρική ασφάλιση.

Τον λόγο σήμερα θα λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ ήδη έχουν ζητήσει να λάβουν τον λόγο 120 βουλευτές.

Νωρίτερα όπως ανακοινώθηκε από έδρας η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων και στο σύνολο του νομοσχεδίου, η οποία προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στις 9 το βράδυ.

Βαρουφάκης: Θατσερικό εγχείρημα

Από τους αρχηγούς των κομμάτων, επί του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε ο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας το νέο ασφαλιστικό «Θατσερικό εγχείρημα». Ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση την κατηγόρησε πως «στήνει ένα νέο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, επιβάλλοντας δια νόμου τον τζόγο και μετατρέποντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε χρηματοδότες των αρπακτικών».

Βελόπουλος: Κυβέρνηση του Τζακ του Κουλοχέρη

Για τζογάρισμα με τα χρήματα των Ελλήνων και των ασφαλιστικών Ταμείων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτηρίζοντας την «κυβέρνηση του Τζακ του Κουλοχέρη» συμπληρώνοντας «πως καμία κυβέρνηση δεν έχει δημιουργήσει 71 δις ζημιά σε κανένα κράτος της ΕΕ μέσα σε λίγα χρόνια».