«Δεν εξεπλάγην καθόλου διότι κομμάτια του όχλου της πλατείας των αγανακτισμένων είναι λογικό να εμβιούν και στη σημερινή κοινωνία», δήλωσε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, αναφερόμενη στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

«Κομμάτια συγκεκριμένου όχλου γιατί αυτή τη φορά δεν μπορούμε να πούμε ότι στο κάτω διάζωμα της πλατείας Μητροπόλεως ήταν οι Χρυσαυγίτες και στο πάνω διάζωμα ήταν οι Ανελίστες και οι Συριζαίοι, ήταν από μια συγκεκριμένη ιδεολογικοπολιτική πλευρά. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου για το μόνο ίσως που εκπλήσσομαι είναι για την ανοησία που κουβαλάει η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως η οποία δεν αντιλαμβάνεται πόση ζημιά τους προκαλεί για το δικό της μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα με αξίες και αρχές μέσω των ηγετών ή στελεχών δεν επιτρέπει σε κομμάτια του όχλου να επικρατήσουν των δικών τους αξιών. Αυτό με εκπλήσσει», υπογράμμισε η κ. Πιπιλή.

Ερωτηθείσα αν χρεώνει ευθύνες για τις αποδοκιμασίες στο ΚΚΕ, η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Δεν μου πέρασε από το μυαλό. Στην πλατεία αγανακτισμένων δεν ήταν το ΚΚΕ. Δεν είναι στην κουλτούρα του ΚΚΕ, είναι πολύ πειθαρχημένο κόμμα, έχει επιδείξει πάρα πολλές φορές ότι δεν μετέρχεται τέτοιες μεθόδους άρα δεν χρειάζεται να αναμείξουμε το ΚΚΕ σε αυτή τη θλιβερή πλευρά».

Αναφορικά με την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, σημείωσε: «Εγώ είμαι υπέρ της απόλυτης επιβολής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ή όποιος δεν θέλει να αποχωρεί προσωρινά από την εργασία του, σε όλους τους δημόσιους χώρους όπου η φύση της εργασίας έχει να κάνει με κομμάτι μεγάλο του πληθυσμού».

ΔΗΜ: Άρα και στη Βουλή

«Εγώ φυσικά και θα ήθελα να μην μπαίνει ουδείς στη Βουλή ανεμβολίαστος», τόνισε η ίδια.

«Έπρεπε να ήμασταν από την αρχή πολύ πιο αυστηροί. Έπρεπε η κυβέρνηση να είναι από την αρχή πιο αυστηρή από την άλλη κατανοώ ότι θα γινόταν μεγάλος ξεσηκωμός και ίσως τώρα αν επιβληθεί ένα οριζόντιο μέτρο να είναι ακόμα πιο έτοιμη η κοινωνία γιατί ήδη δείχνει μεγάλο σημάδι ότι είναι πιο έτοιμη για να επιβληθούν αυτά τα μέτρα άλλα εξακολουθώ να πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και αν δυστυχώς δεν επιβληθούν οριζόντια μέτρα δεν θα γλιτώσουμε ποτέ», δήλωσε επιπρόσθετα.