Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Αντιγραφο_του_Ανωνυμο
Πολιτική

Σκληρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα κατά του κοροναϊού στα σχολεία - Επιφυλάξεις από τους ειδικούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ σήμερα στα Προπύλαια

Τις προειδοποιήσεις των ειδικών που λένε ότι τα σχολεία θα αναγκαστούν να κλείσουν, καθώς με το πρώτο κρούσμα οι γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αναδεικνύουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας ότι το πρωτόκολλο 50%+1 που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία δεν είναι το ενδεδειγμένο.

«Πυρά» από την αντιπολίτευση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε μάλιστα την απόφαση της κυβέρνησης να κινηθεί με βάση αυτό το πρωτόκολλο «εγκληματική», επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι ήταν λάθος.

Η δήλωση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι σε περίπτωση κρούσματος, όλα τα παιδιά του τμήματος -εκτός των εμβολιασμένων- θα κάνουν 4 τεστ την εβδομάδα: δύο δωρεάν εργαστηριακά τεστ (rapid) και δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self), ενώ οι μαθητές που κάθονται δίπλα, μπροστά και πίσω στον μαθητή που έχει νοσήσει θα κάνουν 7 δωρεάν τεστ, με 1 τεστ για κάθε ημέρα, σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ανέφεραν ότι τα παιδιά, εκτός από τις τάξεις, βρίσκονται και στα διαλλείματα.

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υπενθύμιζαν πάντως τις δηλώσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Τζανάκη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

«Με 30.000 ή 50.000 παιδιά που θα μολυνθούν είναι δύσκολη απάντηση αν τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά, δεν είναι αυτό που λέει το υπουργείο για το 50%+1 (αναστολή του τμήματος ενός σχολείου όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών) για να κλείσει το σχολείο, το θέμα είναι το ψυχολογικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στους γονείς και στα ίδια τα παιδιά όταν θα παρουσιαστεί το πρώτο ή το δεύτερο ή το τρίτο κρούσμα μέσα στην τάξη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι γονείς αντανακλαστικά δεν θα αφήσουν τα παιδιά να πάνε στο σχολείο, οπότε πρακτικά δεν θα λειτουργήσει η τάξη. Αυτή είναι η λογική».

Παρόμοια τοποθέτηση έκανε και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία ανέφερε:

«Κάποια σχολεία θα κλείσουν και θα κλείσουν όχι μόνο λόγω της διασποράς, αλλά επειδή αρκετοί γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο μετά από κρούσματα στην τάξη. Και δεν μπορείς να πεις τίποτα στους γονείς που φοβούνται».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ

Σήμερα το απόγευμα, πάντως, η ΟΛΜΕ διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, ενάντια στο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό.

Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.