Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
romanos_parapolitika_90,1
Πολιτική

Ρωμανός στα Παραπολιτικά 90,1 για αμυντική συμφωνία: Η Ελλάδα πρωτοπορεί δείχνοντας τον δρόμο και στην υπόλοιπη Ευρώπη

«Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας είναι και ένας προάγγελος για ότι μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη στο πεδίο της αμυντικής συνεργασίας», επισήμανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

«Η Ελλάδα πρωτοπορεί με την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, δείχνοντας τον δρόμο και στην υπόλοιπη Ευρώπη », δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Αναφορικά με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας και την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρωμανός τόνισε: «Πράγματι πολύ ωραία μέρα νομίζω για τους έλληνες, τον ελληνισμό, την παρτίδα, για όλους. Νομίζω ότι κάθε μέρα αποδεικνύουν ότι έχει και πιο κάτω για να πάνε και περισσότερη μιζέρια για να δείξουν, οπότε μας εκπλήσσουν δυσάρεστα διαρκώς σε αυτό το κομμάτι».

«Δεν ξέρω αν έχουν αντιδράσει στα σημερινά. Δεν ξέρω αν μπορούσε να υπάρξει αντίδραση πέρα από ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή φέρνει τις πιο σύγχρονες φρεγάτες που υπάρχουν σε ένα χρόνο παράδοσης ρεκόρ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

«Προφανώς η μεγάλη είδηση είναι οι τρεις συν μια φρεγάτες ουσιαστικά. Μια συζήτηση που έχει ανοίξει για τρεις συν μια κορβέτες πάλι η οποία όμως είναι πρώιμο να πούμε περισσότερα αλλά καταλαβαίνω ότι έχει ανοίξει μια τέτοια συζήτηση. Φυσικά σε αυτά δεν ξεχνάμε τα 6 Rafale και φυσικά παράλληλα με όλα αυτά, η ομπρέλα πάνω από όλα αυτά είναι η πολύ σημαντική αμυντική συμφωνία η οποία είναι κι ένας προάγγελος για ότι μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη στο πεδίο της αμυντικής συνεργασίας πια και της αμυντικής στρατηγικής κεντρικά της Ευρώπης», υπογράμμισε ο κ. Ρωμανός.

«Άρα πρωτοπορεί η Ελλάδα με αυτή την συμφωνία δείχνοντας τον δρόμο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και πέραν της δύναμης που έχουμε στο κομμάτι αμυντικό, η ‘’μικρή Ελλάδα’’ είναι αυτή που πρωταγωνίστησε στο Ταμείο Ανάκαμψης, πρωταγωνίστησε στο πράσινο πιστοποιητικό, πρωταγωνιστεί τώρα στην πρωτοβουλία για το πως θα δημιουργηθεί ένας κουμπαράς από τα πρόστιμα για τους ρύπους προκειμένου να ελαφρύνει τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά πια από το κόστος της ενέργειας», επισήμανε ο ίδιος.

«Άρα λοιπόν η Ελλάδα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε ως μικρή και ανήμπορη που θα έκανε τις αγορές να χορεύουν αλλά τελικά ήταν πάντα με το χέρι απλωμένο, είναι η Ελλάδα που σήμερα πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα πεδία και χαράζει τελικά ευρωπαϊκούς δρόμους!», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι αυτό κρατάμε, κι αυτό φαίνεται και στο κομμάτι της αμυντικής συμφωνίας αλλά και σε όλες τις καλές ειδήσεις που συζητάμε σήμερα», διαμήνυσε κλείνοντας.