Στη γνωστή και... δοκιμασμένη ρητορική του λαϊκισμού προσφεύγει για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ιστορική αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τη Γαλλία.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη, η οποία εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη στο BlueSky δήλωσε ευθέως ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα αλλάξει την αμυντική συμφωνία.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κυρανάκης της απάντησε πως είναι σίγουρος ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός, όχι μόνο δε θα αλλάξει αυτήν την συμφωνία αλλά θα πάει ξανά να κάνει αγκαλιές με τον Μακρόν και θα πάρει πίσω αυτά που έλεγε προεκλογικά.

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να απαντήσει ξεθάβοντας το... αποικιοκρατικό παρελθόν της Γαλλίας στην Αφρική...

«Τα εκστρατευτικά σώματα της Γαλλίας έχουν μακρά ιστορική παράδοση αποικιοκρατικών, δραματικών γεγονότων σε μία σειρά από χώρες της Αφρικής. Μάλλον τα αγνοείτε. Με μισθοφόρους, έτσι; Το τελευταίο εκστρατευτικό σώμα που υποχρεώθηκε σε δύσκολες συνθήκες η Ελλάδα, ήταν στην Κορέα».

Ο κ. Κυρανάκης ρώτησε ευθέως τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ αν το κόμμα της σκοπεύει να αλλάξει την συμφωνία.

«Δεν συμφωνούμε. Σε αυτό το κομμάτι, βεβαίως είναι η απάντηση. Δε συμφωνούμε να φεύγουν εκστρατευτικά σώματα. Άμα γίνουμε κυβέρνηση βεβαίως. Δε θα στέλνουμε έλληνες στρατιώτες στο εξωτερικό λέω. Λέω, έλληνες στρατιώτες δε θα πηγαίνουν σε εκστρατευτικά σώματα» απάντησε η κ. Τζούφη, φέρνοντας μνήμες από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν του «ένδοξου» αντιμνημονιακού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ που κατέληξε στην ψήφιση του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου όταν το κόμμα ανέλαβε την εξουσία...