παναγιωτοπουλος
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Η υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδος - ΗΠΑ αποτελεί ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών

Η συμφωνία επιβεβαιώνει την δέσμευση για την ενίσχυση των Ενόπλων δυνάμεών τους και την συνεισφορά τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ορόσημο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών χαρακτήρισε με δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος την υπογραφή του δευτέρου τροποποιητικού Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Άντονυ Μπλίνκεν.

Αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού:

«Η σημερινή υπογραφή του δεύτερου πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ αποτελεί ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών. Επιβεβαιώνει την δέσμευση και απόφασή τους να εμβαθύνουν και να διευρύνουν περαιτέρω τη στρατηγική αμυντική εταιρική σχέση και συνεργασία τους για την ενίσχυση των Ενόπλων δυνάμεών τους και την συνεισφορά τους στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Η νέα Συμφωνία αντανακλά την κοινή ισχυρή θέληση των δύο Κυβερνήσεων για την αμοιβαία περιφρούρηση και προστασία της ασφάλειας, κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας των χωρών τους έναντι οιασδήποτε απειλής».