Ο φυλακισμένος χρησαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης ήρθε αντιμέτωπος με σκληρό πειθαρχικό έλεγχο, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στην απαγόρευση των επικοινωνιών του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στις 7 Οκτωβρίου είχε αποφασιστεί ότι μπορεί να επικοινωνεί από το τηλέφωνο των φυλακών μόνο με την οικογένειά του και αυτό για αυστηρά οικογενειακά θέματα.

Ωστόσο, ο Ηλίας Κασιδιάρης στις 24 Οκτωβρίου παραβίασε αυτήν την απόφαση και μετά από εντολή της Σοφίας Νικολάου, της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, ήρθε αντιμέτωπος με εξωνυχιστικό πειθαρχικό έλεγχο, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στην απαγόρευση των επικοινωνιών του, αλλά και να αλλάξει κελί.

Σημειώνεται πως η έρευνα αυτή θα επεκταθεί και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, καθώς ήταν δικό τους μέλημα να βρίσκονται δίπλα του, όταν επικοινωνούσε κι έπρεπε να τον διακόπτουν, όταν καταγράφονταν διαγγέλματα μίσους.

Υπενθυμίζεται ότι, το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού είχε αποφασίσει τον έλεγχο του κρατούμενου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης διά ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype), δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους, με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Τέλος, είχε προηγηθεί η εισήγηση από την κ. Νικολάου για μέτρα στις φυλακές Δομοκού έτσι, ώστε να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε επικοινωνία του Ηλία Κασιδιάρη, που θα μπορούσε να έχει σχέση με ομιλίες και τοποθετήσεις μίσους.