Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, άπαντες φαίνεται ότι έδωσαν το «πράσινο φως» για κοινό κείμενο, που θα συμβιβάσει και θα επιλύσει το θέμα της εκπροσώπησης του κόμματος στο μεταβατικό διάστημα έως την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Η πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης ανήκει σε συνεργάτες σχεδόν όλων των υποψήφιων αρχηγών, αλλά και σε ανθρώπους της Φώφης Γεννήματα, όπως ο Μανώλης Όθωνας και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Τα πρόσωπα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κείμενο είναι μόλις δυο παράγραφοι. Στην πρώτη γίνεται αναφορά στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας, όπως ακριβώς ήταν η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, ενώ στην επόμενη προβλέπεται ότι τα λειτουργικά θέματα της κοινοβουλευτικής ομάδας θα τα συντονίζει ο γραμματέας της Βασίλης Κεγκέρογλου.



Τα υπόλοιπα ζητήματα και κυρίως η πολιτική εκπροσώπηση θα ανήκουν στον πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και στον δεύτερο Μιχάλη Κατρίνη. Παράλληλα, γίνεται μια λεπτομερής περιγραφή των καθηκόντων του καθενός, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στην πορεία. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει στις 18:30.