Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά το χθεσινό «μαύρο ρεκόρ» των 5.449 κρουσμάτων. Στο Μέγαρο Μαξίμου άπαντες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού.

Ως εκ τούτου σήμερα θα γίνει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου να «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για τις νέες παρεμβάσεις με ξεκάθαρο στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι ειδικοί εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, κατά προτεραιότητα στις «κόκκινες» περιοχές.

Rapid test

Παράλληλα, συζητείται έντονα η αύξηση του αριθμού των rapid test που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι με δικά τους έξοδα κάθε εβδομάδα. Επί τάπητος έχει τεθεί το σενάριο να απαιτούνται δύο test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τρία test για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων.



Έλεγχοι και εστίαση

Επιπλέον, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η εντατικοποίηση των ελέγχων που πραγματοποιούνται για να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και αν οι καταστηματάρχες προχωρούν σε επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας των εμβολιασμένων.

Παράλληλα προωθούνται συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές, ενώ μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υποστηρίζουν με θέρμη την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στην εστίαση.