Με επισκέψεις συμβολικού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Χαρδαλιάς ολοκλήρωσε την Τετάρτη την τριήμερης διάρκειας επίσκεψή του στην Κύπρο.

Αρχικώς, ο υφυπουργός επισκέφθηκε τα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου κατέθεσε στεφάνι, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της Διοικήσεως Ελληνικών Μονάδων (ΔΕΜ), στον Μαθιάτη, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές της και απηύθυνε χαιρετισμό στα στελέχη.

Ακολούθως, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στο υπουργείο Άμυνας, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Ανδρέα Λουκά, με τον οποίον συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τρόπους περαιτέρω εμβαθύνσεως των διμερών σχέσεων.

αα

Τέλος, επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τον Αρχηγό Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας.

αβ

Ενδιαφέρον έχει η επίσημη αναγραφή σε Δελτίο Τύπου του υφυπουργού της επισκέψεώς του στη «Διοίκηση Ελληνικών Μονάδων» (ΔΕΜ) της Κύπρου, κάτι που δεν ήταν ευρέως γνωστό, καθώς ως τώρα τουλάχιστον επισήμως η μόνη ελληνική δύναμη στην Κύπρο ήταν η ΕΛΔΥΚ, βάσει των υφισταμένων συνθηκών. Τώρα προφανώς εκρίθη αρμοδίως από τους υπευθύνους ότι θα έπρεπε να γίνει (και επισήμως) γνωστό. Γι’ αυτό άλλωστε το γράφουμε και εμείς αφού όταν προ διημέρου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Νίκου Χαρδαλιά θεωρήσαμε ότι είχε γραφεί «εκ παραδρομής». Προφανώς τώρα αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν είχε γραφεί «εκ παραδρομής» αλλά κάποιοι θέλουν να γίνει και ευρέως γνωστό.