Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ βρέθηκε την Πέμπτη, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος αλλά και τη στήριξή της στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η στήριξη σε Λοβέρδο και η «επίθεση» σε Ανδρουλάκη

«Σχεδόν από την πρώτη στιγμή στήριξα τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ήταν πολιτικό το κριτήριο», δήλωσε η Εύα Καϊλή. Όπως εξήγησε η ίδια, «η παράταξη αυτή τη στιγμή χρειάζεται καθαρές θέσεις, προοπτική και πρέπει να μεγαλώσει. Πρέπει πρώτα να διεκδικήσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά να έχει προοπτική εξουσίας και να εκφράσει όσους δεν μπορεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια στιγμή, κ. Καϊλή έριξε τα καρφιά της στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά στον Νίκο Ανδρουλάκη. Αρχικά, η κ. Καϊλή εξέφρασε την επιθυμία της να γίνουν debate και να συμμετάσχει όπως είπε και ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος διαφώνησε αρχικά με τα ονόματα των δημοσιογράφων που προτάθηκαν από την ΕΡΤ. «Μακάρι να γίνει το ντιμπέιτ και να συμμετέχουν όλοι. Γιατί, όχι μόνο ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Ανδρουλάκης τώρα εκφράζει αντιρρήσεις ως προς την επιλογή των δημοσιογράφων. Να αφήσουμε προσχήματα και προτάσεις και όπου υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου την επιδιώκουμε για να υπάρχουν και καθαρές θέσεις», είπε.

Παράλληλα, η κ. Καϊλή ενέταξε τον Νίκο Ανδρουλάκη σε αυτούς που μιλούν για «προοδευτική διακυβέρνηση» και περιλαμβάνουν σε αυτή και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν μιλάμε για προοδευτική διακυβέρνηση ή συνεργασία και ως προοδευτικό ορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε και θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν τα στελέχη της παράταξης. Και οι δυο τους (Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης) έχουν μιλήσει ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία να υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Τέλος, η κ. Καϊλή υπογράμμισε την ανάγκη οι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υποψήφιοι να απαντήσουν ποιον θα ορίσουν στην ΚΟ να τους εκπροσωπεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας έτσι και τον Νίκο Ανδρουλάκη να τοποθετηθεί, αφού ως ευρωβουλευτής δεν θα βρίσκεται στη Βουλή, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Θα πρέπει να απαντηθεί από τους εξωκοινοβουλευτικούς υποψηφίους για την προεδρία της παράταξης ποιον επιλέγει ο καθένας να εκπροσωπήσει το κόμμα στη Βουλή μέχρι τις εκλογές του 2023. Αυτό είναι κρίσιμο. Ποιος θα τους εκπροσωπεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα».