«Στον κόσμο υπάρχει ανέχεια και φτώχεια και τα προβλήματα αυτά ψάχνουν λύση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου είπε πως οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν τι συνέβη με ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τι συμβαίνει με την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ πήγε από το 44% στο 4% και στη συνέχεια στο 8% επειδή κάποιοι έπαιξαν μικροκομματικά παιχνίδια.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είπε πως τις σέβεται, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται μια νέα δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το ντιμπέιτ, επισήμανε πως θα έπρεπε να είναι όλοι παρόντες.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

«Χρειάζεται βαθιά συζήτηση με τους πολίτες, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Όλη αυτή η δουλειά που γίνεται αυτές τις μέρες μου έχει δώσει πολύ σημαντικά εφόδια και πολύ μεγάλους προβληματισμούς γύρω από τον τρόπο που οι πολίτες βλέπουν τους πολιτικούς και τα κόμματα. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το ανατρέψουμε διότι η εικόνα είναι ότι όποιος κάνει πολιτική το κάνει για την πάρτη του. Όποιος κάνει πολιτική είναι επειδή θέλει να εξυπηρετήσει συμφέροντα κάποιων λίγων και ότι όποιος κάνει πολιτική άλλα λεει πριν τις εκλογές κι άλλα κάνει μετά τις εκλογές. Αυτή τη στιγμή το βασικό ζήτημα είναι ότι έξω υπάρχει ανέχεια, υπάρχει φτώχεια, υπάρχει ακρίβεια κι όλα αυτά είναι ζητήματα τα οποία ψάχνουν λύση».

«Αυτό το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα σήμερα να αξιολογώ τα πράγματα είναι το γεγονός ότι φυσικά τα τελευταία χρόνια γυρίσαμε τη χώρα με τη Φώφη Γεννηματά από το Έβρο μέχρι την Κρήτη παρά πολλές φορές και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο βλέπαμε όμως οτι ο κόσμος έκρινε το παρελθόν χωρίς να έχει τη δυνατότητα συγκρίνει διότι δεν υπήρχαν όλες οι κυβερνήσεις στο προσκήνιο, όλα τα πολιτικά κόμματα να έχουν κυβερνήσει. Σήμερα οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν και να αναλογιστούν τι έχει συμβεί στη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τι συμβαίνει και τα δυο τελευταία χρονιά επί ΝΔ. Και υπάρχουν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ οι οποίες ήταν κυβερνήσεις που πήραν μέτρα κι αποφάσεις, που στήριξαν τους μη προνομιούχους, τους έδωσαν φωνή, δημιούργησαν τη μεσαία τάξη, έδωσαν φωνή στη νέα γενιά».

«Ο κόσμος μας πήγε από το 44% στο 4% και στη συνέχεια με την προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά στο 8% ακριβώς διότι υπήρξαν πολιτικές στις οποίες κάποιοι έπαιξαν μικροκομματικά παιχνίδια. Διότι και η ΝΔ του κ. Σαμαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα καλλιέργησαν ο ένας από τα Ζάππεια και ο άλλος από τη Θεσσαλονίκη την αίσθηση ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Δέκα χρόνια τώρα εγκλωβιστήκαμε στις πολιτικές από τις οποίες θα μπορούσαμε να έχουμε βγει όπως η Πορτογαλία σε τρία χρόνια».

Για τις δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

« Σέβομαι όλες οι δημοσκοπήσεις, καταλαβαινω το εργαλείο των δημοσκοπήσεων και επικοινωνιακά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο πρέπει όλοι να το μελετάμε. Από εκεί και πέρα αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνονταν σήμερα πρωθυπουργός της χώρας θα ήταν ο κος Μεϊμαράκης κι ο κος Μητσοτάκης δεν θα είχε κανένα ρόλο στη ΝΔ παρά μόνο το ρολό του βουλευτή. Αυτό έδειχναν οι δημοσκοπήσεις όταν έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο και στο κλίμα το οποίο συναντώ διοτι υπάρχει κόσμος που ψάχνει κάτι διαφορετικό, κάτι καινοτόμο, κάτι νέο. Το κλίμα το οποίο εισπράττω συναντώντας σε όλη την Ελλάδα αυτές τις 25 μέρες καθημερινούς ανθρώπους είναι ότι υπάρχει ανάγκη μια σοβαρής προοδευτικής παράταξης, ενός ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, ενός μοντέρνου ΠΑΣΟΚ».

Ερώτηση: ΠΑΣΟΚ λέτε και εσείς, επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ πιστεύω στο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, αυτό πίστευα έτσι κι αλλιώς ότι είναι το Κίνημα Αλλαγής. Είναι μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε από κάτω με την συμμετοχή 212 χιλιάδων πολιτών, και είναι κι αυτό παρακαταθήκη του ΄17, η προσπάθεια όμως την οποία έχουμε απ’ εδώ και μπρος είναι μια προσπάθεια που έχει ως επίκεντρο όχι την παράταξη, όχι τα πρόσωπα αλλά τους πολίτες. Επομένως για μένα το γεγονός ότι οι πολίτες σήμερα περνάνε χειροτέρα απ’ οτι περνούσαν 10 και 20 χρόνια είναι το μείζον και εκεί πρέπει η παράταξη μας με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο να δώσει λύση κι απαντήσεις».

Για την απουσία του κ . Παπανδρέου από το debate

«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι όλοι παρόντες. Αυτή ήταν η προσπάθεια την οποία έκανα και αυτό θα έδινε πρώτον μια εικόνα των θέσεων όλων μας για τα ζητήματα της χώρας και της παράταξης και δεύτερον θα σηματοδοτούσε μια ενότητα, να κάτσουμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Είναι κάτι που μας το ζητάει κάθε άνθρωπος τον οποίο συναντάμε στο δρόμο, «θα είστε μαζί την επομενη μερα; Πως θα προχωρήσετε μαζί την επόμενη μέρα;». Αυτό είναι κάτι το οποίο θα έχει και συγκεκριμένη σηματοδότηση και γι’ αυτό εξάντλησα κάθε δυνατότητα και πιθανότητα η οποία υπήρξε να είμαστε όλοι ο ένας δίπλα στον άλλον».

Ακούστε τη συνέντευξή του