Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και υποψηφίου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Παπανδρέου που θα πραγματοποιηθεί στο Θησείο στις 18:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, η συγκέντρωση αναμένεται να δώσει «δυνατό παλμό», τόσο αναφορικά με την υποψηφιότητα του ίδιου για την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής, αλλά φυσικά και της χώρας. Η απουσία του από το ντιμπέιτ άλλωστε έχει αφήσει ερωτήματα, με τον ίδιο να επιχειρεί να καλύψει το «κενό» αυτό, μέσω των ομιλιών και των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ανά την Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες.

Η ομιλία του κ. Παπανδρέου ομολογουμένως αποτελεί σημείο αναφοράς πριν τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς έχει ιδιαίτερη σημασία η ενδεχόμενη αναφορά του στις δημοσκοπήσεις όπου κατατάσσεται τρίτος και τις οποίες έχουν αμφισβητήσει όχι μόνο οι συνεργάτες του, αλλά και ο συνυποψήφιος για την προεδρία, Χάρης Καστανίδης.

«Έχω αποδείξει ότι σπάω κατεστημένα και στεγανά»

«Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ανάγκη, ενός νέου κόμματος που θα ακούει τη φωνή του πολίτη. Θα αξιοποιούμε την κοινωνική σοφία, την οποία δεν αξιοποιούμε σήμερα, δηλαδή τους κοινωνικούς εταίρους, τους εργαζόμενους τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τα επιμελητήρια» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στο MEGA, υποστηρίζοντας ότι τα κόμματα δεν αξιοποιούν τη γνώση που έχει η κοινωνία

«Τα πανεπιστήμιά μας, τους νέους μας για να διαμορφώσουν πολιτική και βεβαίως και τον ίδιο τον πολίτη. Να έχει δικαίωμα λόγου. Υπάρχει αίσθηση και στην κοινωνία ότι δεν ακουγόμαστε, δεν μας προσέχουν, δεν μας σέβονται. Πιστεύω λοιπόν σε ένα πολύ ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Το έχω αποδείξει και στο παρελθόν όταν ανοίξαμε αυτή την ίδια τη διαδικασία, τη συμμετοχική», επεσήμανε.

«Έχω αποδείξει ότι σπάω κατεστημένα και στεγανά και θέλω να βοηθήσω ακριβώς την ανανέωση, που ακριβώς αυτό είναι να δώσουμε χώρο σε νέες ιδέες, σε νέες προτάσεις, νέους ανθρώπους που μπορούν να αναδειχθούν. Χρειάζεται να δώσουμε τη δυνατότητα, το Κίνημά μας να παίξει και σημαντικό ρόλο και διεθνώς. Το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα μια φωνή στη διεθνή σκακιέρα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, όπου βεβαίως και κομματικά θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στους Σοσιαλιστές».