Για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής μίλησε στον North 98.0 η Εύα Καϊλή, η οποία αναφερόμενη στο σημερινό ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων είπε ότι ενδεχομένως να παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα της Κυριακής. 

Σχετικά με τη συζήτηση για το ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι μια μεγάλη συμμετοχή θα «σπάσει» τους κομματικούς μηχανισμούς. Στην ερώτηση αν εκλεγεί πρόεδρος κάποιος υποψήφιος που δεν είναι βουλευτής, η Εύα Καϊλή υποστήριξε ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Καρφιά κατά Ανδρουλάκη 

«Εάν κάποιος ήθελε να έχει αρχηγική πορεία θα όφειλε να είναι υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές», τόνισε, ενώ έκανε λόγο για διαρχία, εξηγώντας «πως για ενάμιση χρόνο θα έχουμε κάποιον από μια απόσταση και κάποιον που θα είναι ο αντ αυτού στη Βουλή, που θα πρέπει να ταυτίζονται οι πολιτικές τους θέσεις διαρκώς, ώστε να μπορέσουν να υπερασπιστούν τις πολιτικές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στα νομοσχέδια της κυβέρνησης».

Παπανδρέου ή Κωνσταντινόπουλος πρόεδρος της ΚΟ;

Αναφερομένη δε στον συνάδερφό της στην ευρωβουλή, Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, θα πρέπει να εκφραστεί και η ανανέωση στο πρόσωπο του βουλευτή που θα τον εκπροσωπεί, εφόσον αυτή είναι η ατζέντα του. 

Όπως είπε, για να κάνει πράξη την ανανέωση ο Νίκος Ανδρουλάκης, λογικά θα προτείνει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος θα κληθεί να δώσει τις μάχες του προϋπολογισμού απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα».

Για το ίδιο ζήτημα μίλησε και σε άλλον ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας πως αν ζητηθεί να εκλέγει θεσμικά ο πρόεδρος της ΚΟ, τότε ίσως να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τη συζήτηση περί εξωθεσμικών κέντρων, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι η Έλενα Ακρίτα στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Νίκος Μπίστης τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ άλλοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν τον Ανδρέα Λοβέρδο, όπως το Documento.