Πρόταση για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών επεξεργάζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να καταψηφίσουν την τροπολογία που θα καταθέσει η κυβέρνηση και με την οποία θα φέρει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών με πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν υπακούσουν σε αυτό το μέτρο.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για μια ακόμα ομολογία αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη καθώς όπως επισημαίνουν «είναι αδιανόητο να βάζει χαράτσι 100 ευρώ το μήνα σε ανθρώπους που ζουν στα όρια της ανέχειας, στην συντριπτική τους πλειοψηφία με 500 - 600 ευρώ σύνταξη επειδή ο ίδιος έχει αποτύχει παταγωδώς στον εμβολιασμό και στην πανδημία. Τέτοιο εξοντωτικό τιμωρητικό μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά παγκοσμίως», λένε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθαρίζουν ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής έχει επισημάνει την ανάγκη για τον εμβολισμό των ηλικιωμένων επισημαίνοντας ότι «αντί η κυβέρνηση να δώσει ακόμα και οικονομικά κίνητρα στους ηλικιωμένους, - οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ούτως ή άλλως δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα,- τους βάζει χαράτσι 100 ευρώ και έταξε voucher 150 ευρώ κοροϊδία στους νέους, για να ξεχάσουν το κύμα οργής από το ξύλο και τη στοχοποίησή τους σε όλη την πανδημία».

Λένε ακόμα ότι το γεγονός ότι μέχρι και προχθές το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης ήταν ότι η υποχρεωτικότητα δεν αποδίδει έχει περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα αφού όπως λένε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση εμφανίζεται άλλα να λέει και τελικά άλλα να κάνει.

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα και το τιμωρητικό πρόστιμο των 100 ευρώ χωρίς ωστόσο να πει πως θα περάσει αυτός ο δύσκολος μήνας αφού ακόμα και αν ξεκινήσουν σήμερα ομαδικοί εμβολιασμοί οι πολίτες θα αποκτήσουν ανοσία στα μέσα Ιανουαρίου.

«Το πρόβλημα στα νοσοκομεία παραμένει και είναι έντονο λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ άλλα ούτε φυσικά για τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών».