Σε τοποθέτηση σχετικά με τα μέτρα για τις γιορτές που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον πρωθυπουργό, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο ερήμην των επιστημόνων».

«Αφού ο εκπρόσωπός του και ο υπουργός Υγείας χθες άφησαν τις εγκληματικές ανοησίες περί πανδημίας ανεμβολίαστων και προανήγγειλαν υποχρεωτικά ράπιντ τεστ και για τους εμβολιασμένους με επιβάρυνση των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης έτρεξε να τα μαζέψει μετά τη θύελλα αντιδράσεων», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε για τις γιορτές δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ακόμη μία απόδειξη της προσωπικής του αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός τόνισε σήμερα ότι απέρριψε εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης γιατί θεώρησε ότι «ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του». Ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.