Το ενδεχόμενο της επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών στα σώματα ασφαλείας άφησε ανοιχτό μιλώντας στα  Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι «όλα είναι ανοιχτά και όλα είναι στο τραπέζι».

Ο κ. Κατσαφάδος σημείωσε πως ήταν αναγκαίος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών και συμπλήρωσε ότι στο λιμενικό είναι εμβολιασμένο το 70% του προσωπικού.

«Συνεχίζονται οι έλεγχοι»

Επιπλέον, ανέφερε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι στα πλοία από το λιμενικό και είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ανατιμήσεις στις τιμές των εισιτηρίων από την αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Η συνέντευξη

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας είπε: «Ο κορονοϊός έχει αποδείξει ότι μας επιφέρει δυσάρεστες εκπλήξεις, η κυβέρνηση δείχνει αντανακλαστικά, κοιτάζει πρώτα και κύρια να θωρακίσει  την υγεία των πολιτών. Αναγκαίο κακό ήταν η απόφαση η οποία πήραμε για να μπορέσουμε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 εφόσον 9 στους 10 που χάνουν τη ζωή τους ειναι από 60 και πάνω. Καταλαβαίνετε ότι μέσα από αυτό το δυναμικό φαινόμενο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλα είναι ανοιχτά και όλα είναι στο τραπέζι. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα όταν γνώμονας και οδηγός μας σε όλες τις αποφάσεις είναι να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την ασφάλεια των πολιτών και να μπορέσει η ζωή μας να έλθει σε μια κανονικότητα». 

Αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού το Λιμενικό Σώμα, τόνισε: «Είναι εμβολιασμένοι σε ένα ποσοστό πάνω από 70%. Εγώ θα ήθελα να είναι σε ένα ποσοστό 100% να μην υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας και ούτε ένα στέλεχος του Λιμενικού που να μην είναι εμβολιασμένος. Οι λόγοι είναι ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι είναι αρνητές για την άρνηση, ειναι οι ίδιοι λόγοι που υπάρχουν και μέσα στην κοινωνία».    

Για το αν συνεχίζονται οι έλεγχοι στην ακτοπλοΐα από το Λιμενικό: «Βεβαίως και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Ούτως ή άλλως ήταν πάρα πολύ θετικά τα αποτελέσματα γιατί  όπως είδατε  κατά τη διάρκεια της εξάρσεως των κυμάτων του κοροναϊού μπορέσαμε και κρατήσαμε με ασφάλεια τις τουριστικές μας περιοχές. Δεν υπήρχε έξαρση του κορονοϊού στις νησιωτικές περιοχές κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και αυτό εν μέρει είναι και αποτέλεσμα των ελέγχων που έκανε το Λιμενικό Σώμα. Πάνω από 26 χιλιάδες άνθρωποι με το εισιτήριό τους στο χέρι δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν για να κάνουν το ταξίδι που είχαν δρομολογήσει γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα». 

Για το αν οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων θα επηρεάσουν και τις τιμές στην ακτοπλοΐα: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές  των ακτοπλοϊκών  εισιτηρίων, είμαστε σε συνεχείς επικοινωνίες με το ΣΕΕΝ και το ΣΕΕΝ έχει δείξει καλή διάθεση να μην αυξήσει τις τιμές και θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος θα καταφέρουμε να μην υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές των ναύλων».