Τι ακριβώς σημαίνει η διαφαινόμενη εκλογική κυριαρχία του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ για το ζήτημα των συνεργασιών επιχειρούν να ερμηνεύσουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι πολιτικές συμμαχίες του επόμενου διαστήματος θα κριθούν στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα. Και θα είναι οι συμμαχίες των παραγωγικών τάξεων και των πολιτικών φορέων που μπορούν να τις εκφράσουν. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιμένει στη μάχη των πολιτικών κατευθύνσεων και όχι στο ρόλο των πολιτικών προσώπων», επισήμανε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο θέμα.

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ακόμα πως «το σύνολο του προοδευτικού, δημοκρατικού, αριστερού τόξου αυτής της χώρας οφείλει να τοποθετηθεί σε μια σειρά καθοριστικών ερωτημάτων που αφορούν το σύνολο της διακυβέρνησης Μητσοτάkη και της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, την αδυναμία της να ανασυγκροτήσει το εθνικό σύστημα υγείας, την καθήλωση των μισθών, την αποδιάρθρωση και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται το ασφαλιστικό και τη δημόσια περιουσία, με το πρόσφατο παράδειγμα της ΔΕΗ».

Στην πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων που κάνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνουν ότι «οι κοινωνικοί συσχετισμοί δεν έχουν χάσει τη δυνατότητα να παράγουν κοινωνικά αποτελέσματα. Και από αυτό εξαρτώνται όλα, όχι από τις στρατηγικές πολιτικών ηγεσιών ή εκδοτικών ομίλων».

Προσθέτουν μάλιστα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκπροσωπεί σήμερα τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, υποστηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού, την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας -ειδικά εν μέσω πανδημικής κρίσης- την ανάγκη ανασυγκρότησης του δημόσιου σχολείου, ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, τη φορολογική δικαιοσύνη».