Για τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη.

Fake news τα σενάρια συνεργασίας με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε Fake news  τα σενάρια συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που τελικά εκλεγεί.

«Είναι από αυτά τα γνωστά, τα fake news. Εμένα πιστεύω με φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα μπορούσα να επαναπατρίσω ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων αλλά και νέων ανθρώπων, πάλι στην παράταξη. Γιατί οι θέσεις μου είναι θέσεις προοδευτικές, είναι θέσεις δημοκρατικές, είναι θέσεις καινοτόμες, και πιστεύω μπορώ να εκφράσω ένα μεγάλο κομμάτι των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση περί συνεργασιών, είναι άτοπη και άκαιρη. Με την έννοια ότι δεν είναι η συζήτηση για το αν θα γίνουμε ουρά του ενός ή του άλλου για να μοιράσουμε τα υπουργεία. Αυτό νομίζω υποβαθμίζει την πολιτική και κάνει και πολύ κόσμο να αποστρέφεται της πολιτικής» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Θα έχουμε κενό στη Βουλή

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε οτι ο ίδιος, σε περίπτωση εκλογής του κ. Ανδρουλάκη, δεν θα δεχθεί να είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να δεχτώ κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι θα έχουμε ένα κενό στη Βουλή και δεν έχω αυτή τη στιγμή εικόνα ποιες είναι οι θέσεις του κ. Ανδρουλάκη. Μακάρι να ήταν πολύ πιο καθαρές οι θέσεις. Θα ήθελα να ξέρω πάρα πολύ καλύτερα διότι δεν έχει εκφράσει συγκεκριμένες, σε πάρα πολλά θέματα, ποιες είναι οι θέσεις του και ποια η φιλοσοφία του. Δεν έχω αυτή τη στιγμή εικόνα ποια είναι η θέση του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν έχει εκφράσει σε πολλά θέματα ποια είναι η θέση του και ποια η φιλοσοφία του. Αρα δεν θα ήμουν καλός υπηρέτης πραγμάτων, για τα οποία πιθανώς να συμφωνήσω, πιθανώς να διαφωνήσω», δήλωσε.

Τι είπε για Βενιζέλο

Ερωτηθείς άν ο Βενιζέλος «χωράει» σε αυτό που έχει στο μυαλό του για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ήταν θετικός λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ολοι χωράνε, όλοι χωράνε που θέλουν να βοηθήσουν. Προφανώς με τον κ. Βενιζέλο έχουμε στο παρελθόν αντιπαρατεθεί σε διάφορα θέματα, αλλά στην πολιτική, άνθρωποι που πιστεύουν ή μπορούν να προσφέρουν σε αυτήν την παράταξη, βεβαίως χωράνε».