Ο νικητής του α’ γύρου των εκλογών για την προεδρία στο Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, που μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου για νοθεία των εκλογών στον α’ γύρο.

«Η παράταξη μας έχει μια ιστορική ευκαιρία μπροστά της τώρα που η Νέα Δημοκρατία κάνει πολλά λάθη για την πανδημία, την οικονομία και ασκεί πολιτικές για τους λίγους. Δεν υπάρχει μία αντιπολίτευση ισχυρή παραγωγική, δομική» δήλωσε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για την προσωπική επίθεση που του ασκεί ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, ο υποψήφιος για την προεδρία είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τη ζημιά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια από τέτοιες επιλογές προσωπικών αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων στην παράταξη μας. Αυτές τις πρακτικές τις καταδικάζω και δεν τις αξιοποιώ. Στη ζωή μου έχω πάρει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους στις ευρωπαϊκές εκλογές και δεν έχω κάνει ποτέ μου ένα ρουσφέτι. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ένα ευρώ από τον ελληνικό λαό για πελατειακούς όρους η όρους παρουσίας στα ΜΜΕ. Το ΠΑΣΟΚ το γέννησε μία γενιά που ήταν άκαπνη στην εξουσία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε τη δυνατότητα σε ακαπνους από την εξουσία. Γιατί λοιπόν τώρα να μη δώσουμε τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές για να ανανεώσουμε την παράταξη μας;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απάντησε άμεσα σχετικά με το αν η παράταξη του θα συνεργαζόταν ενδεχομένως σε επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ: «Αυτό που οραματίζομαι είναι ένα ΠΑΣΟΚ, μια δημοκρατική παράταξη - κόμμα εξουσίας απέναντι στη δεξιά παράταξη και την κεντροδεξιά. Αυτό θεωρώ πως είναι και η υγεία για το πολιτικό μας σύστημα».