Λίγο πριν τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μία ολιγόλεπτη κουβέντα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, παρουσία και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Η πανδημία ενόψει Χριστουγέννων αλλά και το «καθεστώς» υπό το οποίο θα λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί καθώς και η πορεία των εμβολιασμών ήταν τα θέματα που, σύμφωνα με πληροφορίες, πρωτοστάτησαν στην κουβέντα τους.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνοδου θα δηλώσει το «παρών» και ο Πρωθυπουργός.

Τι συζήτησαν

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στους ναούς, ενόψει των Χριστουγέννων θα ζητήσει από τους Ιεράρχες την ευλαβική… τήρηση των μέτρων, κάτι το οποίο επεσήμανε και στην σημερινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

Επίσης ο πρωθυπουργός ζήτησε για ακόμη μία φορά τη συνεργασία και τη στήριξη της εκκλησίας στην αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα ζητήσει να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς.

Άλλωστε δεν λίγες οι περιπτώσεις μητροπολιτών που, όχι απλώς εκφράζουν αντιεπιστημονικές απόψεις για την πανδημία, αλλά καταστρατηγούν και τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, παρέδωσε ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό με τα εκκρεμή ζητήματα που άπτονται των σχέσεων πολιτείας και εκκλησίας, όπως π.χ τα κενά στις οργανικές θέσεις κληρικών, αλλά και ζητήματα που δεν έχουν προχωρήσει, λόγω συναρμοδιότητας άλλων υπουργείων.