Tην αναγκαιότητα ενίσχυσης της εμβολιαστικής κάλυψης επισήμανε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, επαναλαμβάνοντας ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για την περίοδο των γιορτών, όπως έγινε πέρυσι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως αυτό που έχει σημασία είναι η ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης για να δούμε καλύτερη εικόνα στα νοσοκομεία, κάτι που ήδη φαίνεται στο ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων.

Για να πάμε καλύτερα να τηρήσουμε κάποια αυτοπεριοριστικά μέτρα, υπογράμμισε.

«Πρέπει να αναδείξουμε το ζήτημα της κοινωνικής ευθύνης. Όλοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το self test και να προχωρήσουν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και τα πράγματα να κυλήσουν καλύτερα είπε τονίζοντας πως όλοι επιθυμούμε να δούμε τους αγαπημένους μας αλλά πρέπει να το κάνουμε με προσοχή», σημείωσε.


Για τη μετάλλαξη Όμικρον

«Είμαστε η πρώτη χώρα που προχώρησε γρήγορα την τρίτη δόση αλλά και στην αύξηση της κάλυψης στους άνω των 60%, βρισκόμαστε στο σημείο όπου το 80% έχει εμβολιαστεί και προχωράμε καλά και στην τρίτη δόση. Με τον εμβολιασμό κερδίζουμε χρόνο έναντι της νέας μετάλλαξης γιατί μπαίνουμε σε δύσκολους επιδημιολογικά μήνες λόγω καιρικών συνθηκών και έχουμε το πλεονέκτημα να θωρακίσουμε ό,τι έχουμε πετύχει», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχετική συζήτηση παρά μόνο για τις περιπτώσεις ανοσοκατεσταλμενων που δεν έχουν ανοσοαπόκριση στο εμβόλιο.

Ακόμα, προανήγγειλε περισσότερες διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών έως 11 ετών, αύριο από τις οι κυρίες Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ και κάλεσε τους γονείς να προχωρήσουν στον προγραμματισμό του ραντεβού επαναλαμβάνοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές.


Για τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερά Σύνοδο

Για τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο σχολίασε πως υπάρχει καλή συνεργασία με την κυβέρνηση και πως γίνεται για τον περιορισμό της διασποράς και την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ενόψει των εορτών”.


Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κοντογεώργης είπε πως το ζητούμενο από την κυβέρνηση είναι «να υπάρχει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση που θα καταθέτει επεξεργασμένες προτάσεις και συμβάλλει στο να διαμορφώνεται ένα ήρεμο περιβάλλον και να συζητάμε ψύχραιμα τι συμφέρει τη χώρα».