Τα στοιχεία των εμβολιασμών για τις τελευταίες 10 ημέρες αποκάλυψε ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης. Σύμφωνα με αυτά, πάνω από 1 εκατ. ραντεβού κλείστηκαν για την τρίτη δόση και 180.000 ραντεβού για την πρώτη δόση, εκ των οποίων τα 58.000 αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Αυτό δείχνει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού αποδίδει. Όλοι συμφωνούν τελικά ότι ήταν μία σωστή απόφαση του πρωθυπουργού. Αυτό που θα πω είναι ότι κανένας άλλος πρωθυπουργός, καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει λάβει τέτοιες τολμηρές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα. Όλα γίνονται μετά από μελέτες και σχετικά με τις επαγγελματικές ομάδες, σε σχέση με την δραστηριότητα, τις ηλικίες που είναι πιο ευάλωτες. Δεν υπάρχει κάποια εκδικητικότητα στους άνω των 60, απεδείχθη ότι ήταν η πιο ευάλωτη ομάδα».

«Ενεργό μέλος»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην στάση της εκκλησίας στο ζήτημα του εμβολιασμού: «Αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή είναι να ζει στην κοινωνία, να είναι ενεργό μέλος της. Υπάρχει κόσμος που περιμένει να δει την στάση της εκκλησίας. Η στάση της κυβέρνησης είναι δυναμική σε σχέση με την εκκλησία. Ο Πρωθυπουργός πήγε να συζητήσει, για να παρθούν αποφάσεις με πιο γρήγορους ρυθμούς για να πειστεί ο κόσμος».

Υποχρεωτικότητα

Ως προς τα σώματα ασφαλείας, ο κ. Μαρινάκης εξήγησε πως δεν έχει κριθεί αναγκαία η υποχρεωτικότητα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών. Διευκρίνισε ωστόσο ότι για τους υγειονομικούς κρίθηκε αναγκαίο γιατί έχουν να κάνουν με ευπαθείς ομάδες και ασθενείς.