«Ο αγώνας για εμβολιασμό είναι συνεχής» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τοποθέτησή του επι του προϋπολογισμού σημειώνοντας «πιστεύουμε ότι με επιχειρήματά μας μπορούμε να πείσουμε το σύνολο των αστυνομικών. Ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους εργαζομένους του δημοσίου. Το ποσοστό σίγουρα έχει υπερβεί το 80% όσων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Στόχος να πάμε στους τρεις εμβολιασμούς. Δε θεωρώ ότι η λύση βρίσκεται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού! Αν αρνούνταν, ποιος θα τους αντικαθιστούσε, δεν είναι ώρα να μείνουμε χωρίς δυνάμεις μέσα στη σύνθετη μάχη της ασφάλειας!».

Ο κ. Θεοδωρικάκος μάλιστα αναφερόμενος στους πολίτες είπε πως «πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, γιατί όσοι κάνουν ελέγχους παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας! Μην τσιτώνεστε (είπε αναφερόμενος προς την  αντιπολίτευση)… στη συντριπτική πλειονότητα είναι αστυνομικοί εμβολιασμένοι».

Αναφερόμενος στο θέμα των ψηφιακών ταυτοτήτων δήλωσε πως «είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες . Ωστόσο έχουν προσφύγει και οι 5 εταιρείες στο ΣτΕ που είναι σε διαδικασία εκδίκασης. Θα σεβαστώ απολύτως την απόφαση της δικαιοσύνης».