Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεως – Επιμορφώσεως Στελεχών για την αρωγή των Ατόμων με Αναπηρία, που υλοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία και τις κατευθύνσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης,  Nίκου Παναγιωτόπουλου, και την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αντώνιου Οικονόμου, που είχε τεθεί ως επιχειρησιακός στόχος τον περασμένο Ιανουάριο.

Σήμερα λοιπόν ο κύκλος αυτός ολοκληρώθηκε με μία ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Επισμηναγός Δημήτριος Καμπέρος», κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολουθήσεως για την ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεως ως επιστέγασμα της συμμετοχής του ΥΠΕΘΑ στο Εθνικό Σχέδιο Δράσεως για τα Άτομα με Αναπηρία.



Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστηρίξεως Υποναύαρχος (Ο) Δημήτριος Ρυζιώτης ΠΝ και ο Διευθυντής Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιμόρφωση διεξήχθη υπό τη μορφή σεμιναρίων στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία σε τρεις εκπαιδευτικές σειρές με φυσική παρουσία 20 στελεχών, οι δραστηριότητες των οποίων ολοκληρώθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου.



Στην προαναφερθείσα εκπαίδευση συμμετείχαν δύο στελέχη του ΥΠΕΘΑ, πέντε στελέχη του ΓΕΕΘΑ, 25 στελέχη του Στρατού Ξηράς, 14 του Πολεμικού Ναυτικού και 14 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία επελέγησαν με συγκεκριμένα προσόντα και κριτήρια. Η εκπαίδευσή τους, συνολικής διάρκειας 30 ωρών, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Συνολικώς, 60 στελέχη του ΥΠΕΘΑ εκπαιδεύτηκαν και επιμορφώθηκαν προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα συνοδών, αναγνωστών διερμηνέων νοηματικής, καθώς και στην κουλτούρα ενσωματώσεως και απαλείψεως των διακρίσεων των ΑμεΑ στο προσωπικό του υπουργείου.



Περιττό να τονιστεί ότι τον επιχειρησιακό στόχο που αφορά στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσεως για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία επέτυχε το ΥΠΕΘΑ, αποτελώντας τον πρώτο φορέα της κεντρικής διοικήσεως που ολοκλήρωσε με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο την αποστολή του.