Ο Αλέξης Τσίπρας με την κατάθεση της πρότασης για εκλογές θέλησε καταρχήν να αντιμετωπίσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τις κάλπες και για αυτό δεν ζητά εκλογές.

Στην πραγματικότητα δηλαδή με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε σε πρώτη φάση να δείξει ότι δεν τον απασχολούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων καθώς θεωρεί ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε φάση καμπής.

Η αφορμή ωστόσο για να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε με την δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιοδρα- Λύτρα. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεώρησε ότι την συγκριμένη στιγμή η κυβέρνηση είχε δεχθεί ένα πλήγμα και άρα ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να ζητήσει εκλογές παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες έλεγαν ότι εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε στο μυαλό του τις κάλπες από την Παρασκευή το βράδυ. Οι στενοί του συνεργάτες με τους οποίους το συζήτησε θεώρησαν ότι ήταν μια καλή ιδέα καθώς θα άλλαζε όλο το πολιτικό παιχνίδι.

Έτσι, το Σάββατο το μεσημέρι είχε στη Βουλή σύσκεψη με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπου όλοι συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή.

Στην σύσκεψη μετείχαν η γραμματέας της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη, ο συντονιστής ΕΚΕΠΕ Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Βίτσας, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Ραγκούσης και Πάνος Σκουρλέτης, οι τομεάρχες του Οικονομικού Τομέα Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και ο διευθυντής της Κ.Ο. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα των εκλογών, το νέο αφήγημα θα περιστρέφεται πλέον γύρω από αυτό το ενδεχόμενο καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ακόμα ότι εκτός από την πανδημία η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τα θέματα τις ακρίβειας,

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει πάντως να συνεχίσουν το θέμα των ΜΕΘ καθώς θεωρούν οι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ χειρότερο για την χώρα στο θέμα της πανδημίας καθώς αναμένεται η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.