Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην πανδημία εξ αιτίας της μετάλλαξης « Όμικρον» καθώς τα νέα που φτάνουν από την Ευρώπη και την Αμερική είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε μάλιστα χθες σύσκεψη με γιατρούς και λοιμοξιολόγους προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της νόσου. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, το μόνο που δεν είναι σοβαρό δυστυχώς είναι η κυβέρνηση. Σε όλη την Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός για τις γιορτές ενόψει της μετάλλαξης "Όμικρον", αλλά δυστυχώς στη χώρα μας συνεχίζονται από τη μία η αδράνεια από την άλλη οι εγκληματικές παλινωδίες που διαλύουν και τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος και την κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν μάλιστα ότι η «κυβερνητική αδράνεια θα φέρει ένα νέο σκληρό lockdown» στην χώρα και γι αυτό επιμένουν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα τώρα πριν να είναι αργά.

«Το νέο φιάσκο με τα rapid test που θα πλήρωναν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι όπως έλεγαν οι υπουργοί της κυβέρνησης για τις γιορτές, είναι ενδεικτικό της έλλειψης σχεδιασμού, αφού μετά τις εύλογες αντιδράσεις μετατράπηκαν σε σελφ τεστ, που είναι εξαιρετικά μειωμένης αξιοπιστίας. Και όλα αυτά φυσικά, για ακόμη μια φορά ερήμην των επιστημόνων , αφού μέλη της Επιτροπής διέψευσαν πως έκαναν σχετική εισήγηση» σημειώνουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο θέμα επεσήμανε ότι «είναι αδιανόητο 2 χρόνια μετά, ακόμα να συζητάμε για το τέστινγκ και την ιχνηλάτηση. Πρέπει να διατεθούν μαζικά σε όλους τους πολίτες ράπιντ τεστ, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, προφανώς με αποζημίωση από το Δημόσιο, και όχι σελφ τεστ που είναι μειωμένης αξιοπιστίας. Ώστε να αποφύγουμε εκρηκτική μετάδοση του ιού στις γιορτές σε καταστήματα και σπίτια».

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση τα στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν μεταξύ άλλων να εφαρμοστεί άμεσα εκτεταμένη τηλεργασία όπου μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς οι χώροι εργασίας είναι δεδομένα πλέον μία από τις βασικές εστίες υπερμετάδοσης, ενώ έτσι θα σημειωθεί αποσυμφόρηση και στα μέσα μεταφοράς.

Ακόμα –λένε - τα σχολεία δεν μπορεί να ξανανοίξουν μετά τις γιορτές όπως έκλεισαν. «Πρέπει επιτέλους να προσληφθούν με διαδικασίες εξπρές αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να σπάσουν τα τμήματα των 28 και 29 μαθητών. Και να αλλάξει το πρωτόκολλο 50+1%, δηλαδή να νοσούν 13-14 μαθητές για να φτάσει να κλείνει ένα τμήμα. Γιατί αυτό, αν και τα παιδιά ευτυχώς νοσούν ελαφρά, σημαίνει ότι μεταφέρεται ο ιός μέσα στα σπίτια, στους γονείς, τους παππούδες και της γιαγιάδες.»