Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
nd_peiraios
Πολιτική

Σε αυτοκριτική καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ – Η απώλεια του Κάρολου Παπούλια «προσφέρεται για αναστοχασμό»

«Θα περιμέναμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ.Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική για μελανά περιστατικά», τονίζει η Πειραιώς

Σε αυτοκριτική καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το θάνατο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια σημειώνοντας ότι παράλληλα «με τα φιλόφρονα λόγια του κ. Τσίπρα για τον εκλειπόντα θα περίμενε και μια στοιχειώδη αυτοκριτική από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μελανά περιστατικά στην περίοδο των μνημονίων, όπως η ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη το 2011».

«Δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθούν μαύρες σελίδες»

«H μέρα πένθους για την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας όπως ο Κάρολος Παπούλιας δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Προσφέρεται όμως για αναστοχασμό για τη στάση που κράτησε ο καθένας σε κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική πορεία του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Θα περιμέναμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ.Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική για μελανά περιστατικά όπως εκείνο τον Οκτώβριο του 2011 όταν τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια», συνεχίζει.

«Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε στις απαράδεκτες ενέργειές τους ''μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία''. Τα λόγια αυτοκριτικής δεν αποτελούν μόνο μια οφειλή σε εκείνον που έφυγε. Θα ήταν και μια δέσμευση ότι μαύρες σελίδες του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν», καταλήγει η Πειραιώς.