Σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα θα έχει το πρωί της Τετάρτης στις 09:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πρόκειται για την καθιερωμένη συνάντηση που έχουν κάθε εβδομάδα, ωστόσο αυτή τη φορά θα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται στον απόηχο της  του «μαύρου» ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΕΟΔΥ.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας άλλωστε αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή των επιστημόνων, όπου θα αξιολογηθούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα, και αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις προς την κυβέρνηση, με την ανακοίνωση των νέων μέτρων να αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Τα μέτρα συζητείται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από το απόγευμα της Τετάρτης ή το αργότερο από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (30.12.2021).

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, προανήγγειλε την επίσπευση στην εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωθηκε ότι θα τεθούν σε εφαρμογή στις 3 Ιανουαρίου. 

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στην Αττική, πλέον, έχουμε 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Τι αναμένεται να αλλάξει στα μέτρα

Ο κ. Πλεύρης έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει εισήγηση ή τοποθέτηση που συνδυάζεται με περαιτέρω μέτρα πέρα από αυτά που εξαγγέλθηκαν χθες. 

Έτσι, όλα τα μέτρα προστασίας για την εστίαση και τη διασκέδαση αναμένεται να τεθούν άμεσα, ήδη από τα ξημερώματα της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου, σε πλήρη εφαρμογή, με την εστίαση και τη διασκέδαση να λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνον με καθήμενους πελάτες και με τραπέζια, στα οποία δεν θα κάθονται παρέες μεγαλύτερες από έξι άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν οι ειδικοί το εισηγηθούν, θα υπάρξουν και νέα μέτρα, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί, με έμφαση στα οικογενειακά τραπέζια.