Τεράστια ανησυχία επικρατεί στον ήδη πληττόμενο λόγω πανδημίας χώρο της εστίασης και της διασκέδασης μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση για κατέβασμα των ρολών στις 12 και την απαγόρευση της μουσικής, οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για νέο «λουκέτο» στα μαγαζιά τους.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όπου και αναφέρθηκε στη στήριξη των επιχειρηματιών της εστίασης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν οικονομικά τα μαγαζιά της εστίασης για την ζημία που θα υποστούν λόγω των νέων μέτρων. «Όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πως θα στηριχτεί ο κλάδος», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφερε στη δημοσιότητα το newsit.gr, η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει παρεμβάσεις για τις επιχειρήσεις που έρχονται αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις του νέου κύματος της πανδημίας.

Επίσης, στις αρχές του 2022 και αφού υπάρξει καταγραφή των απωλειών σε εστίαση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, το κυβερνητικό επιτελείο προγραμματίζει να επανεξετάσει αν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες διευκολύνσεις.