Στους επτά μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι η επτάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού έχει κλειδώσει ενώ αν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο 7μηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος:

«Έχει κλειδώσει ότι το πιστοποιητικό των 7 μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες, αν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο 7μηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος» ανέφερε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, ο υπουργός  έκανε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμανθεί και σήμερα στα ίδια επίπεδα με χθες, γύρω δηλαδή στις 50.000.

Επίσης ο υπουργός υγείας διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη Όμικρον η οποία εντοπίστηκε στη χώρα από τις 20 Δεκεμβρίου και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, η αύξηση των κρουσμάτων από μόνη της δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων».