Καμία απάντηση δεν έχει έλθει ακόμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για τη φωτογραφία που έβγαλε, κατά την εκδρομή του στα Τρίκαλα, έχοντας στο πλευρό του την αστυνόμο Μ.Χ, η οποία διώκεται ποινικά για την γνωστή υπόθεση των πλαστών διαβατηρίων και για τον λόγο αυτό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία της.

Το θέμα έθιξε και ο διεθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, με αιχμηρή αναφορά στους «υπερευαίσθητους του... ηθικού πλεονεκτήματος».


















«Ακόμη περιμένουμε απαντήσεις για τη φερόμενη ως υπόδικη αστυνομικό που βρέθηκε στην παρέα του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια των διακοπών διαρκείας του στα Τρίκαλα. Δεκάδες τα δημοσιεύματα από χθες. Σιγή ιχθύος από τους «υπερευαίσθητους» του «ηθικού πλεονεκτήματος»… γράφει με νόημα ο Ν. Ρωμανός σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η υπόθεση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς τίθεται ξεκάθαρα θέμα πολιτικής και ηθικής τάξεως, αφού ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του κάθε λίγο και λιγάκι ζητούν την παραίτηση υπουργών επικαλούμενος για ψύλλου πήδημα (και χωρίς φυσικά να υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα σε καμία από τις περιπτώσεις που στοχοποίησε πολιτικά) τον παράγοντα της ευθιξίας.

Το ερώτημα τώρα είναι τι έχει να πει ο «αδέκαστος» κ. Τσίπρας ο οποίος ποζάρει υπερήφανος δίπλα στην συγκεκριμένη κυρία, η οποία φέρεται να βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής διερεύνησης για πολύ σοβαρά ζητήματα...



Ένα επιπλέον ερώτημα που προκύπτει είναι αν και κατά πόσο η αστυνόμος, η οποία υπηρετούσε ως προϊσταμένη των διαβατηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ενημέρωσε –όπως υποχρεούται βάσει του σχετικού κανονισμού της Αστυνομίας για την περίοδο κατά την οποία ένα στέλεχος βρίσκεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας- για την παρουσία της στο όμορφο χωριό του Νομού Τρικάλων, απ’ όπου και κατάγεται ο σύζυγός της. Μάλιστα ο τελευταίος είναι σύμφωνα με πληροφορίες επίσης φανατικός του Αλέξη Τσίπρα, οπότε, όπως γίνεται αντιληπτό υπήρχαν κοινές αναφορές στο παρεάκι...