Σήμερα, Δευτέρα, η εβδομάδα ξεκίνησε με δύο ευχάριστες ειδήσεις, που αφορούν τους νέους 15 έως 29 ετών και τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, όπως έγινε γνωστό έπειτα από τις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργείων.

Έτσι, σε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε ο Άκης Σκέρτσος, κάνοντας αναφορά στις καλές αυτές εξελίξεις.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, από σήμερα όλοι οι νέοι 15-29 ετών απαλλάσσονται πλήρως από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Με άλλα λόγια, ο λογαριασμός τους θα είναι φθηνότερος κατά 12% έως και 20%. Αρκεί να δηλώσουν τον αριθμό τους στη νέα πλατφόρμα https://mobilefees.gov.gr.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατάργησε με Υπουργική απόφαση τον αναχρονιστικό αποκλεισμό από την αιμοδοσία, όσων είχαν «έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977» που ίσχυε έως σήμερα. Η άρση της απαγόρευσης περιλαμβάνεται στο πόρισμα της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, η υλοποίηση της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει.

Έτσι, ο κύριος Σκέρτσος σημείωσε πως: «Μέρα-μέρα, βήμα-βήμα χτίζουμε στην πράξη μια κοινωνία με περισσότερες ευκαιρίες, περισσότερη ελευθερία και λιγότερες διακρίσεις για ανθρώπους που είναι απολύτως ορατοί στην καθημερινότητα του καθενός μας, αλλά δυστυχώς ήταν για χρόνια αόρατοι στις δημόσιες πολιτικές».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου

Δυο καλές ειδήσεις για τις νέες και τους νέους 15 εως 29 ετών και τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ σήμερα. 📲 Από σήμερα...

Δημοσιεύτηκε από Akis Skertsos στις Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022