Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, ο υπουργός για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου η Αστυνομία έθεσε τέλος στην κατάληψη, τόνισε ότι απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές.

Ακόμη, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στόχος των αστυνομικών επιχειρήσεων η διατήρηση της νομιμότητας και της ασφάλειας στα πανεπιστήμια, όπου «πρακτικές αθλιότητας και βίας δεν γίνονται ανεκτές».

Σχετικά με την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως: «Απαίτηση όλων μας είναι η Αστυνομία να εντοπίσει τους ενόχους και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού

«Αυταρχικές συμπεριφορές, "παράγκες", βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της.

Αυτά δεν είναι λόγια - είναι πράξεις, πλέον. Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Και το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση και στο ΑΠΘ και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια.  

Διασφαλίζουμε την εφαρμογή των Νόμων και την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών. Η ΕΛ.ΑΣ. επιτελεί το καθήκον της, και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους.

Σε ό,τι αφορά στο πρωτοφανές και άθλιο φαινόμενο της επίθεσης σε καθηγητή εν ώρα μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είμαστε σαφείς. Πρακτικές αθλιότητας και βίας δεν γίνονται ανεκτές. Απαίτηση όλων μας, είναι η Αστυνομία να εντοπίσει τους ενόχους και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη».