Μήνυμα στήριξης στον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, που δέχεται απειλές κατά της ζωής του, μετά τη λήξη της κατάληψης που διήρκησε 34 χρόνια σε χώρο του πανεπιστημίου, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, ο υπουργός έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον Πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. #Ασφάλειαπαντού, ασφάλεια για όλους!».

Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους,...

Δημοσιεύτηκε από Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos στις Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2022

Επιχείρηση εκκένωσης υπό άκρα μυστικότητα

Η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης, που έγινε στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Στέκι στο Βιολογικό), ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη αντιεξουσιαστών επί 34 ολόκληρα χρόνια έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 6 το πρωί στο λεγόμενο «Στέκι Βιολογικού» που χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Σε πρώτη φάση, οι αστυνομικοί με τους φακούς ανά χείρας «σάρωσαν» τους χώρους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός του κτιρίου καταληψίες. Στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωσή του, καθώς πρόθεση της Πρυτανείας είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών.