«Μπλέκονται οι γραμμές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με βάση τη δημοσκόπηση της εφημερίδας Παραπολιτικά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως η αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει ψηφοφόρους του να επιστρέψουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε πως εάν η εικόνα της δημοσκόπηση παραμείνει ίδια τα Χριστούγεννα του 2022 θα πρόκειται για ανατροπή.

Σε ότι αφορά το πρόσφατο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη σε ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο, είπε ότι συμβαίνουν πολλά επεισόδια στον βουλευτή.

Τέλος ο βουλευτής του διερωτήθηκε γιατί πρέπει να κινηθεί με επιθετικό τρόπο ο κ. Πολάκης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θοδωρή Ρουσόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ στην Κρήτη, ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Φαίνεται ότι μπλέκονται οι γραμμές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με βάση τη δημοσκόπηση που δημοσίευσαν τα Παραπολιτικά ωστόσο είναι πάρα πολύ νωρίς για να πει ο οποιοσδήποτε το οτιδήποτε. Είναι μια φωτογραφία της στιγμής οι δημοσκοπήσεις. Η άνοδος αυτή του ΚΙΝΑΛ είναι αναμενόμενη και φυσιολογική, μια αντίστοιχη άνοδο είχαμε και στην προ τετραετίας εσωκομματική αναμέτρηση στο ίδιο κόμμα η οποία δεν μετουσιώθηκε στο ποσοστό εκείνο το οποίο ανέμεναν τότε οι ψηφοφόροι του στην εκλογική αναμέτρηση του ’19».

«Επίσης το γεγονός ότι είναι στην Κρήτη, στην περιοχή στην οποία ο κ.Ανδρουλάκης είχε ούτως ή άλλως πάρα πολύ υψηλά ποσοστά σε σχέση με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και λόγω εντοπιότητας αλλά πιθανώς και λόγω μηχανισμών ή και του ότι η Κρήτη είναι ένα νησί που παραδοσιακά κινήθηκε στο χώρο της Κεντροαριστεράς επί δεκαετιες, και βεβαίως σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο ότι η αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει ικανοποιήσει αρκετούς από τους οπαδούς του οι οποίοι μπορεί να σκέφτονται να γυρίζουν εκεί αλλά χωρίς να θέλω να γίνω αιρετικός πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που μάλλον δηλώνει προσωρινότητα και όχι μονιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς πότε πιστεύει ότι θα υπάρξει εικόνα για το ΚΙΝΑΛ είναι προσωρινή ή μόνιμη στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Εάν αυτή η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα στην δημοσκόπηση παραμείνει ίδια και μιλάω ευρύτερα στην Ελλάδα, τα Χριστούγεννα του ’22 τότε θα μιλάμε για πολιτική ανατροπή. Είναι πάρα πολύ νωρίς όμως ακόμα».

Αναφορικά με το επεισόδιο του κ. Πολάκη σε ταβέρνα στο Μοσχάτο, σημείωσε: «Όταν ήμουνα μικρός έβλεπα το Ζορρό και έλεγα «μα σε αυτό τον άνθρωπο συνεχώς συμβαίνουν τόσο πολλά πράγματα;», κάπως έτσι αναρωτιέμαι με τον κ.Πολάκη που όλο τυχαίνει να βρίσκεται σε διάφορα γεγονότα παρών...Ένας βουλευτής όταν βλέπει, εφόσον αυτό υποστηρίζει, ότι γίνεται μια αδικία εκείνο το οποίο πρώτο του έρχεται στο νου ειναι όπως θα αξιοποιήσει την εξουσία που θεωρητικώς του δίνει η βουλευτική έδρα ή «αδερφέ επειδή βλέπω ότι αδικείσαι είμαι στη διάθεσή σου κάνε καταγγελία και θα έρθω μάρτυρας»! Γιατί δηλαδή πρέπει να κινηθεί με αυτό τον τρόπο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι ένας τρόπος επιθετικός και προς τα όργανα της τάξεως αλλά και παραδειγματικά ουσιαστικά δεν δίνει αυτό που πρέπει να δίνει ως παράδειγμα ένας βουλευτής».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι είναι αντιπερισπασμός η δημοσιότητα που πήρε το περιστατικό, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Θα ήταν ευτελές από την πλευρά της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα τέτοιο σύστημα άλλωστε για ποιο λόγο; Θέλω να θυμίσω ότι η υπόθεση αυτή (υπόθεση Novartis) είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από μια προανακριτική επιτροπή στη Βουλή και έρχεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κάνει τα δέοντα νομικά δηλαδή ξεκινάει να κάνει μια έρευνα. Το να δέχομαι εγω την έρευνα σημαίνει ότι δέχομαι τη Δικαιοσύνη ότι λειτουργεί ανεξάρτητα, το να μη τη δέχομαι σημαίνει ότι έχω κάποια στοιχεία ότι δεν λειτουργεί και μάλιστα σε επίπεδο Αρείου Πάγου».

Αναφορικά με το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, είπε: «Δεν είναι ευχάριστο το πρόστιμο αλλά είναι αναγκαίο, κάθε τι που είναι αναγκαίο πολλές φορές δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Αντιλαμβάνομαι οτι είναι υψηλό ποσό τα 100€ εγώ θα έλεγα ότι οι επιτροπές οι οποίες ελέγχουν γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και μπορούν να εξαιρεθούν αυτές θα πρέπει να δώσουν μια βαρύτητα, για τους υπολοίπους θα πω το εξής. Όταν ένας άνθρωπoς 60-65 ετών μπει σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας επειδή δεν εμβολιάστηκε υπάρχει και μια άλλη διάσταση ότι αυτή η ΜΕΘ είναι πληρωμένη από τον έλληνα φορολογούμενο ο οποίος τηρεί τους νόμους, ο οποίος έχει εμβολιαστεί και κοστίζει 2.500€ την ημέρα άρα λοιπόν επιβάλλει με τη σειρά του κάποιος ανεμβολίαστος που αρνείται για λόγους Χ ένα δικό του πρόστιμο στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες οι οποίοι το πληρώνουν και μάλιστα πολλές φορές μπορεί να βρεθούμε ενώπιον του ερωτήματος έχουμε αρκετές μονάδες για να καλύψουμε και αυτούς που έχουν εμβολιαστεί αλλά και αυτούς που τράκαραν και χτύπησαν ή έπαθαν ένα καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο;

«Σκεφτείτε ότι ο κάποιος αποφασίζει με το έτσι θέλω να μην τηρήσει αυτό που δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο τον πλανήτη έχουν δεχτεί και η επιστήμη έχει θεωρήσει απαραίτητο δηλαδή να εμβολιαστεί ότι αυτός με τη σειρά του επιβάλλει στους έλληνες πολίτες που έχουν πληρώσει τα χρήματα για να λειτουργούν τα νοσοκομεία ένα πρόστιμο πολλαπλασίως υψηλότερο από αυτό το οποίο δέχεται από την ελληνική πολιτεία», κατέληξε.