Για μια πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.

Όπως είπε ο υπουργός από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό. 

Θα αναζητηθούν ευθύνες για την Αττική Οδό

«Δύσκολη ημέρα για την Ελλάδα, περιμένουμε ως και αύριο να συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις και ο παγετός», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτή την ώρα, παραμένει στην Αττική Οδό. Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό και αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον πρωθυπουργό. Απολογούμαστε για την κατάσταση ταλαιπωρίας που βίωσαν οι πολίτες στην Αττική Οδό», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

«Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων για να διασφαλίσουν την κυκλοφορία», είπε ο υπουργός επαναλαμβάνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, από την εταιρεία διαχείρισης.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό και πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή. Για τα ΜΜΜ είπε ότι θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ.

Καμία μη απαραίτητη μετακίνηση

«Απευθύνουμε έκκληση. Αποφύγετε κάθε μη απολύτως απαραίτητη μετακίνηση» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, ενώ έκανε γνωστό ότι αύριο ο Δημόσιος Τομέας θα λειτουργήσει με τηλεργασία. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οδηγίες έχουν δοθεί και από το Υπουργείο Εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα. «Πρέπει να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων» τόνισε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο ίδιος, επίσης, δήλωσε ότι με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και αύριο όλα τα σχολεία σε περιοχές που έχουν πληγεί από την χιονοκαταιγίδα, επισημαίνοντας ότι σήμερα λειτούργησαν περισσότερες από 46. 000 ψηφιακές τάξεις, με τηλεκπαίδευση.