Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αποτιμά ως «αποθέωση των μηχανισμών καθώς και την πριμοδότηση όσων έχουν την κάθε είδους αναγνωρισιμότητα, σε βάρος των λιγότερο γνωστών αλλά αναγκαίων συντρόφων», την πρόταση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της ηγεσίας και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από την οργανωμένη βάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη, ο ίδιος εκτιμά πως η παραπάνω πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα τροφοδοτεί «ένα νέο κύμα εσωστρέφειας», τη στιγμή που «η αποσυσχέτιση της εκλογής των οργάνων από τη συζήτηση του συνεδριακού σώματος υποτιμά την εσωτερική δημοκρατία».

«Νομίζω πως η αιφνιδιαστική πρόταση (γιατί δεν κατατέθηκε στην Επιτροπή Καταστατικού τόσους μήνες;) για την απευθείας εκλογή Κ.Ε. και προέδρου από το σύνολο των μελών του κόμματος αποπροσανατολίζει, είναι κατ' επίφαση δημοκρατική, χωρίς να ενισχύει την ουσιαστική συμμετοχή των μελών του κόμματος», αναφέρει επίσης ο κ. Σκουρλέτης, θεωρώντας «απαράδεκτη την ενοχοποίηση της κατάθεσης της όποιας άποψης γύρω από όλα αυτά τα ζητήματα μπροστά στο συνέδριο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πάνου Σκουρλέτη

Η ΑΥΓΗ μου ζήτησε, όπως και από άλλους συντρόφους, να καταθέσω την άποψή μου στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε για...

Δημοσιεύτηκε από Πάνος Σκουρλέτης - Panos Skourletis στις Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022