Μεγαρο_Μαξιμου
Πολιτική

Οι πρώτες αντιδράσεις από την κυβέρνηση μετά την πρόταση δυσπιστίας Τσίπρα: Προβλέψιμη κίνηση που δεν αιφνιδίασε

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Ελπίς», φαίνεται πως δεν ενοχλεί καθόλου την κυβέρνηση

Οι πρώτες αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα, είναι γεγονός.

Δείτε εδώ: Βουλή: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Τσίπρας

Όπως χαρακτηρίζει το στενό περιβάλλον αλλά και συνεργάτες του πρωθυπουργού, αυτό αποτελούσε μία «προβλέψιμη κίνηση που δεν αιφνιδίασε την κυβέρνηση».

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Ελπίς», φαίνεται πως δεν ενοχλεί καθόλου την κυβέρνηση, η οποία και φαίνεται έτοιμη για το τριήμερο όπου θα συγκλιθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσει επί της προτάσεως.

Όπως ανέφερε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης που μίλησε εκ μέρους της κυβέρνησης μετά την πρόταση που ανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «θα δοθούν όλες οι απαντήσεις για τους ισχυρισμούς και τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματός του». ασγδσγασ

Οικονόμου: Φαντάζεται να επαναφέρει το αποτυχημένο χθες


Mε δήλωσή του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δείτε εδώ: Βουλή: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Τσίπρας

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, ο Αλέξης Τσίπρας «βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού».

Την ίδια στιγμή, άσκησε κριτική στην διακυβέρνηση του κ.Τσίπρα τονίζοντας ότι «είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη» η σύγκριση με την κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέροντας παράλληλα ότι «το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που οφαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο».

Aναλυτικά η ανακοίνωση

Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού.

Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.

Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο.

Γεωργιάδης: Θα λάβετε τις απαντήσεις για τα ψέματα που είπατε

Εκ μέρους της κυβέρνησης στη Βουλή, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μετά την πρόταση μομφής.

Ειδικότερα, ανέφερε «πως προφανώς γίνεται αποδεκτή η πρόταση δυσπιστίας από την κυβέρνησή και από αύριο το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση για 3 ημέρες και τις απαντήσεις για όλα αυτά τα ψέματα που είπατε, θα τις λάβετε τις επόμενες τρεις ημέρες από την Βουλή».