αδωνις_γεωργιαδης_βουλη
Πολιτική

Γεωργιάδης για Νovartis: Μετά από 5 χρόνια λάσπης, συκοφαντίας και απόπειρας εξόντωσης θα ζητήσει ένας συγγνώμη;

Ο υπουργός διάβασε αρκετά αποσπάσματα της εισαγγελικής απόφασης αρχειοθέτησης

Έντονη ήταν η επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης , Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή για τη σκευωρία novartis, αναφορικά και με την πρόσφατη απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα να αρχειοθετήσει και την δική του υπόθεση.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να «ντρέπονται» για την σκευωρία που έστησαν ή ανέχτηκαν και πρόσθεσε «δεν έχετε καν τα μούτρα να πείτε μια συγγνώμη αλλά κατά τα άλλα μιλάτε για αξιοπρέπεια και για Θεσμούς».

Παράλληλα, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τον οποίο ανέφερε ονομαστικά ο υπουργός δεν ζήτησαν τον λόγο προκειμένου να απαντήσουν ούτε διαμαρτυρήθηκαν για τους χαρακτηρισμούς που τους απηύθυνε ο κ. Γεωργιάδης.

«Άκουσα με μεγάλη έκπληξη τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για την ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης στην Δημοκρατία τους Θεσμούς και την Δικαιοσύνη» είπε αρχικά για να προσθέσει «Η οικονομική εισαγγελία αποφάσισε να αρχειοθετήσει τις εις βάρος μου καταγγελίες που εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ είπατε για τη Novartis. Επι 5 χρόνια ανεχόμουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να με αποκαλούν ως ελεγχόμενο υπουργό. Ο Μπαλαούρας προανήγγειλε μάλιστα την προφυλάκισή μου».

Ο υπουργός διάβασε αρκετά αποσπάσματα της εισαγγελικής απόφασης αρχειοθέτησης σημειώνοντας μεταξύ άλλων «αναφέρει ο εισαγγελέας Ισχυρίζεται ο προστατευόμενος μάρτυρας ότι ο Γεωργιάδης έλαβε το ιλιγγιώδες ποσό των 2 εκατ ευρώ για να ικανοποιήσει την Novartis αλλά αυτό δεν αντέχει σε καμία λογική. Αυτός που δωροδοκεί προϋπολογίζει μεγαλύτερο ή έστω το ίδιο όφελος…. Ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε ως δωροδοκηθείς καθώς η Νοβάρτις δεν ωφελήθηκε… Στην ενέργειες του Αδωνη Γεωργιάδη όχι μόνο δεν δύναται να διαπιστωθεί δωροδοκία αλλά ευθέως διαπιστώνεται ευθεία προσβολή των συμφερόντων της Νοβάρτις».

«Μετά από 5 χρόνια λάσπης συκοφαντίας και απόπειρας πολιτικής και φυσικής μου εξόντωσης θα πάρει ένας από εσάς το λόγο να μου ζητήσει συγγνώμη για τα αίσχη που στήσατε;» είπε ο ίδιος «εσείς που υποτίθεται είστε έντιμοι, ακέραιοι ανεχθήκατε και συνεργήσατε στην συκοφαντία. Εσείς κ. Ξανθέ ξέρετε αν ωφέλησα την Νοβαρτις αλλά σιωπήσατε και αυτό δεν σας το συγχωρώ».