Όσοι παρακολουθούν καθημερινά τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας και κυρίως την στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της αντιπολιτευτικής κριτικής με την οποία έχει επιλέξει να πορεύεται, δεν μπορούν παρά να συμφωνήσουν με τη διαπίστωση του Μάκη Βορίδη: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δείχνει να πείθει με τη ρητορική του, ενώ οι αντιπροτάσεις του στις κυβερνητικές επιλογές χαρακτηρίζονται από έντονα στοιχεία λαϊκισμού και ανευθυνότητας, καθώς στοχεύουν αποκλειστικά στην αμφισβήτηση των επιλογών αυτών με κάθε μέσο, διαστρεβλώνοντας συνήθως την πραγματικότητα.

Σε αυτό ακριβώς το κλίμα εντάσσεται και η αμηχανία που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στις κινήσεις Ζαχαριάδη. Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, έχει ενδυθεί τον μανδύα του προφήτη και έχει επιλέξει να ασκεί αντιπολίτευση στον Βορίδη δια της οδού της… αμφισβήτησης.

«Θα γίνει ο πανελλαδικός διαγωνισμός του Α.Σ.Ε.Π.;» διερωτήθηκε από τα έδρανα της Βουλής ο Ζαχαριάδης ενώ ο Βορίδης βρισκόταν στο βήμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής.

«Βγάζετε ανακοινώσεις με τις οποίες προβλέπετε το μέλλον. Σας συμβουλεύω να είστε επιφυλακτικός γιατί όταν εσείς προβλέπετε ότι δεν θα κάνω κάτι εγώ πιθανώς θα το κάνω» αντέτεινε ο υπουργός των Εσωτερικών.

Δικαίωση Βορίδη

Είχε προηγηθεί στα μέσα Ιανουαρίου ανακοίνωση του Ζαχαριάδη με την οποία αμφισβητούσε την ομαλή διεξαγωγή του εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 30 Ιανουαρίου με τον Βορίδη να επισημαίνει ότι «δικαιωθήκαμε για μία ακόμα φορά στην επιλογή μας να μη λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την καταστροφολογική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνιστά επιτομή της ανεύθυνης και λαϊκιστικής αντιπολίτευσης».

Και κάπως έτσι ο Βορίδης έστειλε τις καταστροφολογικές προβλέψεις Ζαχαριάδη …«στον κουβά».