Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάψει για καλά η συζήτηση για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών αλλά και για τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε μάλιστα την άποψη ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις και τρέχει πίσω από αυτές.

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά κι αυτό γιατί υπάρχει αναταραχή μέσα στην κοινωνία» είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο, υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να είναι έτοιμος για εκλογές οποτεδήποτε και αν γίνουν».

Σε ότι αφορα τις δημοσκοπήσεις ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «σε μη προεκλογική περίοδο, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ο φόβος και η ανασφάλεια είναι τα βασικά συναισθήματα που έχουν επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία»,

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να την κερδίσει και να φτιάξει προοδευτική κυβέρνηση», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος και διευκρίνισε: «αυτό είναι πρώτα απ’ όλα ένα κάλεσμα προς τους πολίτες αλλά και ένα ερώτημα το οποίο θα απευθυνθεί σε κάθε πολιτική δύναμη που αναπροσδιορίζεται ως προοδευτική».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον στραμμένα τα μάτια του σε αυτό που σήμερα χρειάζεται η κοινωνία και «αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από το να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Προσθέτουν δε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε χιλιάδες ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν, η Ελλάδα είναι στις χειρότερες θέσεις στο κόστος ενέργειας και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση. Η Ελλάδα είναι επίσης η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010» .Ολα αυτά την στιγμή που «η σημερινή κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική ελευθερία που είχε οποιαδήποτε κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια» .