Μόνο μια ουρανομήκης άγνοια για βασικά ιστορικά δεδομένα της χώρας μας θα μπορούσε να οδηγήσει τη νομικό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, να διαβεβαιώσει τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ότι οι νεκροί από την λοίμωξη COVID 19 θα ξεπεράσουν τελικά στη χώρα μας τον δραματικό αριθμό των νεκρών του εμφυλίου πολέμου...

Πάρα το γεγονός, λοιπόν, ότι οι νεκροί του εμφυλίου πολέμου στη χώρα μας είναι περισσότεροι από 150.000,  σε επίκαιρη ερώτησή της, η βουλευτής Θ. Τζάκρη κατήγγειλε την Κυβέρνηση διότι, ισχυρίστηκε η ίδια, οι θάνατοι Covid-19 θα ξεπεράσουν αυτούς του εμφυλίου και στη συνέχεια ρώτησε: «Γιατί φτάνουμε σε νεκρούς την Μεγάλη Βρετανία...». 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναρωτήθηκε με ιδιαίτερη έμφαση και έκδηλη έκπληξη πώς είναι δυνατόν να  μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής να κάνει κριτική στους θανάτους από Covid-19, να συγκρίνει, μάλιστα, νεκρούς εμφυλίου με νεκρούς πανδημίας.

«Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και εσείς κοιτάτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να κάνετε μικροκομματική πολιτική», υπογράμμισε ο υπουργός

Παράλληλα, της υπενθύμισε αυτό που και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός δήλωσε, ότι το σύστημα καταγραφής θυμάτων Covid της Μεγάλης Βρετανίας οδηγεί σε μείωση 20% των καταγεγραμένων θανάτων σε σχέση με το δικό μας.

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι η λύση στην πανδημία είναι μία, η εμβολιαστική κάλυψη και τα μέτρα που πολέμησε και καταψηφίσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή των οποίων αύξησαν κατά 17% την προστασία του πληθυσμού.