androulakis
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Θα συγκρουόμαστε με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε ό,τι αξιακά μας κάνει διαφορετικούς γιατί είμαστε διαφορετικοί

«Εμείς είμαστε ένα κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση, αλλά κυβέρνηση με όρους πολιτικών προτεραιοτήτων»

Στον ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής , Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα, απαντώντας στις κατηγορίες ότι κρατά ίσες αποστάσεις από τα δύο κόμματα, ανέφερε ότι «θα συγκρουόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ σε ό,τι αξιακά μας κάνει διαφορετικούς, γιατί είμαστε διαφορετικοί». «Δεν θα δείτε τραμπούκους στο κόμμα μας, που να έχουν συμπεριφορές όπως του κ. Πολάκη, τον οποίο έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές, αλλά δεν θα δείτε και στο κόμμα μας αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές, όπως αυτές στελεχών της ΝΔ. Και θέλω να είμαι ακριβής πάνω σ’αυτό. Ο κ. Πολάκης διεκόπη τη Δευτέρα το βράδυ, διότι μιλούσε εκτός θέματος. Την άλλη μέρα το πρωί, στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, ο αρμόδιος υπουργός μιλούσε αρκετά λεπτά εκτός θέματος, για τη Novartis, εναντίον του ΠΑΣΟΚ, για εμένα, για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον διέκοψε κανείς; Εδώ πρέπει να μπούνε κανόνες. Διότι οι πολίτες έχουν μια μεγάλη αν θέλετε αίσθηση κρίσης εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, διότι επικρατούν συμπεριφορές που υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο. Από εμάς αυτές τις συμπεριφορές δεν θα τις δείτε», είπε.

Την ίδια στιγμή, για την προκλητική δήλωση του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα που οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, ανέφερε ότι. «Εγώ είδα χθες ίσες αποστάσεις από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Καραμανλή. Δεν είδα να λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος για την περιπέτεια που έζησε η χώρα με αυτή τη διακυβέρνηση και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αυτό δεν έχει συζητηθεί στον δημόσιο διάλογο. Είδαμε δύο υπουργούς της ΝΔ, έναν σημερινό και έναν προηγούμενο, να μιλούν για εκείνη την περίοδο, ουσιαστικά προσβάλλοντας και τη μνήμη των θυμάτων αυτής της απίστευτης τραγωδίας που έγινε στην Ηλεία. Δεν είδαμε κανείς, ούτε από ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, ούτε από ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης να μιλά γι’αυτή την περίοδο. Άρα ίσες αποστάσεις είδαμε χθες από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της κυβέρνησης Καραμανλή, που έχουμε δει πολλές φορές. Δεν ακουμπά κανείς αυτή την περίοδο που οδήγησε σε χρεωκοπία την Ελλάδα και στα μνημόνια. Όλοι προσπαθούν να έχουν μια απόσταση για τους δικούς τους λόγους, εμείς δεν είχαμε, έτσι;», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, για την κακοκαιρία Ελπίδα και τα προβλήματα που προκάλεσε τόνισε ότι «φάνηκε γυμνό το κράτος». «Αντί να συζητήσουμε πώς η χώρα θα αποκτήσει ανθεκτικότητα, το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, το χειμώνα με την κακοκαιρία, πήγαμε στον Φουρθιώτη σε αυτά που λέτε, τα οποία τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές, αλλά δεν είδα κάποιο κόμμα να λέει ότι θα φτιάξει πολιτική προστασία στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να μη γίνει αυτό που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες», σημείωσε.

Παράλληλα, απαντώντας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόταση δυσπιστίας διερωτήθηκε: «Μα είναι δυνατόν η κυβέρνηση να έχει τέτοιες μαζεμένες αποτυχίες και να περιμένει από ένα κόμμα που δεν συμπολιτεύεται να μην υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας; Πότε έγινε αυτό στη μεταπολίτευση; Δηλαδή, εδώ, θα μάθουμε διαφορετικά τα μαθηματικά όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάσταση, με πολλά προβλήματα, με πολλές αποτυχίες και με μια πολιτική παράδοση στον τόπο μας. Δηλαδή, δεν συμπολιτευόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία. Αντιπολίτευση είμαστε, αλλά είμαστε η παραγωγική αντιπολίτευση. Ο τόπος έχει ανάγκη μία αντιπολίτευση όπως αυτή που κάνουμε εμείς, να αναδεικνύει τα προβλήματα και να προτείνει λύσεις για να έχουμε μία καλύτερη καθημερινότητα και μια καλύτερη οπτική ως χώρα».

«Προφανέστατα, εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα το οποίο φιλοδοξεί να είναι πάντα στην αντιπολίτευση. Όχι. Εμείς είμαστε ένα κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση. Αλλά κυβέρνηση με όρους πολιτικών προτεραιοτήτων. Και οι πολιτικές μας προτεραιότητες θα είναι τέτοιες και θέλουμε ισχυρή εντολή από τον Ελληνικό λαό για να αλλάξουμε την χώρα μας. Να την κάνουμε καλύτερη. Όσο πιο ισχυροί είμαστε στις επόμενες εκλογές, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει ο Ελληνικός λαός, μέσω του προγράμματός μας, να ζήσει καλύτερες μέρες», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.